Isabell Herlovsen  (Foto: Maja Suslin / SCANPIX/SCANPIX)
Isabell Herlovsen (Foto: Maja Suslin / SCANPIX/SCANPIX)

Herlovsen stinn av selvtillit før EM

Isabell Herlovsen overrasket i EM for fire år siden. Nå er hun klar for å gjøre det igjen.

- Om jeg kjenner meg igjen, ja! Jeg håper jeg har blitt en bedre fotballspiller, smiler Isabell Herlovsen når TV 2 Pporten viser et bilde av henne fra EM i 2005.

I kampen mot Frankrike ble hun som 16-åring tidenes yngste spiller og målscorer i et EM. Hun scortet også et avgjørende mål mot Sverige i semifinalen og skaffet dermed Norge sølvmedaljen.

- Det var gøy. Jeg var ung og jeg trodde egentlig jeg ikke skulle få så mye spilletid. Det var en stor opplevelse for meg, sier Herlovsen.

Satser på Tyskland-seier
Fire år seinere starter sannsynligvis måljegeren på topp mot de regjerende verdens- og europamesterne Tyskland i Norges EM-åpning på mandag.

- Jeg har mye bedre spilleforståelse nå, og jeg tror jeg har utviklet meg. Det merker jeg i alle fall selv.

Måljegeren tror både hun og Norge kan overraske mot Tyskland.

- Vi har hatt et godt tak på Tyskland før, så jeg satser på seier. Laget ser veldig bra ut nå, og jeg ser veldig forandring på laget fra vi startet i Oslo for tre uker siden. Vi har mer trykk på midten og er sikrere bak nå, mener Herlovsen.

- Kan ikke huske at jeg har vært i bedre form
Selv er hun født i Tyskland og bodde der de to første årene av sitt liv. Uten at hun tror det gir noen fordel.

- Det er jo litt spesielt. Men jeg har ikke noe forhold til det tyske landslaget nå. Jeg har scora mye mål i det siste og håper jeg gjør det mot fødelandet mitt også, sier Kolbotn-spissen.

Men sin egen form har hun i alle fall bevist i Toppserien i år for Kolbotn, der hun har bøttet inn mål.

- Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har vært i så god form før. Jeg har selvtillit, det har jeg. Masse selvtillit. så Tyskland bør passe seg, smiler Herlovsen lurt.