Andreas Thorkildsen  (Foto: Markku Ulander/SCANPIX)
Andreas Thorkildsen (Foto: Markku Ulander/SCANPIX)

Thorkildsen kan bli historisk

I morgen kaster Andreas Thorkildsen for VM-gull og for å bli første spydkaster som vinner alle tre mesterskapstitler.

Berlin (TV 2 Sporten): Men sørlendingens største motivasjon i hverdagen er å forbedre lengdene sine, og han mener det er på tide å slå sin tre år gamle pers snart.

Thorkildsen ønsker seg både gullmedaljer og å forbedre seg lengdemessig. Men tidenes norske friidrettsutøver røper at det er lange kast snarere enn medaljer som motiverer ham foran en ny sesong.

- Jeg ønsker å ha en lang karriere og plukke flest mulig medaljer. Men man går inn i hver sesong og ønsker å kaste lengst mulig. Hvis vi ikke hadde hatt det fokuset, tror jeg det hadde vært vanskelig å holdt seg på topp, sier Andreas Thorkildsen til TV 2 Sporten.

Skader har ødelagt
Om det blir VM-gull eller ei, så blir det neppe ny personlig rekord for Andreas Thorkildsen søndag.

Olympiastadion i Berlin er ikke bygget for lange spydkast. Over tre år etter at 26-åringen satte norsk rekord på Bislett med 91.59, mener sørlendingen at det er på tide med ny pers igjen snart.

- Det hadde vært morsomt å tatt den. Sånn tidligere i sesong hadde jeg kurs mot å klare det, men så kom det noen skader som gjorde at jeg måtte nedjustere målsettingen litt, sier Andreas Thorkildsen til TV 2 Sporten

Nær legendestatus
I morgen kan Andreas Thorkildsen bli historisk. Dersom han vinner VM-gull, blir han første spydkaster som er tittelholder i OL, EM og VM samtidig. Selv ikke verdensrekordholder Jan Zelezny greide det, selv om tre OL- og VM-gull er en imponerende statistikk.

Tsjekkerens bestenotering på 98.48 er bortimot uoppnåelig. Derfor ser Thorkildsen på finalen i Berlin på sin sjanse til å bli udødelig.

- Resultatene mine vil jo være i historiebøkene i fremtiden. Men hvis jeg vinner nå, så er det dét som vil skille meg fra de andre medaljevinnerne, sier Thorkildsen.

- Han begynner vel å ha en legendestatus allerede, i hvert fall her i Norge. To OL-gull i sommeridrett er ikke helt vanlig, selv ikke internsjaonalt, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen til TV 2 Sporten.

Tid til gøy
Thorkildsen har også tid til å fleipe litt i Berlin. Spydmesteren moret seg med å prøve å finte ut TV 2s fotograf under opptak. Og han lyktes nesten.

- Det er ikke så lett å gå baklengs å filme? Men det er juks å se! skøyet Thorkildsen.

Se reportasje øverst i videovinduet!