Mads Sjøgård Pettersen fikk Amandaprisen for beste mannlige birolle for innsatsen i filmen «Nord». (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)
Mads Sjøgård Pettersen fikk Amandaprisen for beste mannlige birolle for innsatsen i filmen «Nord». (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)

Utklasset filmveteraner på Amanda

Mads Sjøgård Pettersen hedret for beste birolle i Haugesund.

Fredag kveld mottok Mads Sjøgård Pettersen den gyldne Amanda-statuetten for beste mannlige birolle i filmen «Nord».

- Jeg var mer nervøs for å dele ut enn å motta en pris, sier Mads lattermildt til waschera.no i etterkant av utdelingen.

Sjekk også: Her er de verste filmtabbene

Knallhard konkurranse

De andre nominerte i samme sjanger var ingen ringere enn Mads Ousdal kjent fra serien «Kodenavn Hunter» og Nicolai Cleve Broch kjent som Gregers Gram i «Max Manus».

nominerta-amanda-nicolai cleve broch mads
  ousdal
nominerta-amanda-nicolai cleve broch mads ousdal

- Det er en utrolig ære å bare være i samme kategori som de erfarne og dyktige skuespillerne som Mads og Nicolai er. Jeg hadde håpet at jeg skulle vinne, men ikke trodd det, sa Pettersen.

Årets nye filmtalent fra Straumen i Nordland har vært å se i filmene «Nord» og «Fritt Vilt 2». Som utdannet skuespiller fra Akademi for scenekunst spås han en lovende fremtid.

- For min del føler jeg at jeg har vunnet bare ved å være nominert, sa han beskjedent til Waschera i forkant av kveldens festligheter.

Åpner filmfestivalen

Sjøgård Pettersen har også en rolle i den kommende filmen «Upperdog» hvor han har den krevende rollen som Afghanistan-veteranen Per.

Filmen som åpner filmfestivalen i Haugesund har ordinær premiere 28. august.

Finn flere godbiter på waschera.no