Michael Johnson  (Foto: John Gichigi/AFP)
Michael Johnson (Foto: John Gichigi/AFP)

Johnson frykter Bolt vil ta 400 meterrekorden

Men amerikaneren lover at det vil bli smertefullt for sprintfenomenet.

TV 2 Sporten (Berlin): I fjor forbedret Usain Bolt Michael Johnson legendariske rekord på 200 meter fra 19.32 til 19.30 i Beijing-OL. Bolts trener har etter oppvisningen på 100 m i Berlin antydet at jamaicaneren vil prøve seg på 400 meter også.

Og Johnson tror rekorden hans på 43.18 fra VM i 1999 kan stå for fall hvis Bolt bestemmer seg for å prøve.

- Det er klart det er mulig, jeg tror han kan klare det. Men 400 meter er annerledes enn det han har vært i gjennom tidligere. Det er få 100 meter-løpere som får det til på 400 også, for det gjelder ikke bare å være rask. Bolt kan ikke bare komme å ta den, men hvis han er villig til å bruke tid på å lære seg distansen og villig til å gå gjennom smerte - så er svaret mitt ja, sier Michael Johnson.

Tror ikke på tripling
Men Johnson tror ikke Bolt kan klare å vinne gull på både 100 m, 200 m og 400 m i samme mesterskap. Amerikaneren mener programmene i mesterskapene er for hardt med forsøksheat, kvartfinaler, semifinaler og finaler.

- Nei, det tror jeg blir for hardt. Det er for få hviledager, sier Johnson.

- 200 m er Bolts distanse
Mannen med fire OL-gull og åtte VM-gull på 200, 400 og stafett har latt seg imponere av den langlemmede jamaicaneren under VM i Berlin.

Johnson mener kombinasjonen av raske muskelfibre og ekstremt lange bein er en tilnærmet uslåelig kombinasjon.

- Fordi han har så lange klyv og samtidig er så rask, får han mye mer ut av hvert enkelt steg enn alle andre. Og det gir ham en fordel i forhold til alle andre, sier Michael Johnson til TV 2 Sporten.

- På hvilken distanse er potensialet hans aller størst?

- Jeg tror det er 200 meter. Den øvelsen passer ham perfekt, sier Johnson.

Se intervju i videovinduet øverst!