damlie
damlie

Synger gratis for Zimbabwe

Stjernespekket når Norges største lekeland skal arrangeres.

- Det er trist når uenigheter og krig går utover uskyldige barn, sier Venke Knutson til «God kveld Norge».

I likhet med Trang Fødsel, Jaa9 og Onkel P, Alex Rosén, Aleksander Denstad With, Skrimmel Skrammel, Lotta, Tone Damli Aaberge, Bare Egil Band, Robin og Bugge, Nissa Nyberget, Phung Hang og Kari Tinnen fra Barne TV, Different Colour, Jonna Støme og Håvard Bakke stiller hun opp gratis i slutten av måneden når Norges største lekeland skal arrangeres.

Inntektene til Afrika

- Det blir 16.000 kvadratmeter med plass til 18.000 mennesker i løpet av to dager. Det skjer på Kadettangen i forbindelse med byfesten i Sandvika 29. og 30. august. Alle inntektene fra arrangementet går til Sabona sitt arbeid i Zimbabwe, opplyser Fridtjof Nilsen i Sabona til «God kveld Norge».

Organisasjonen ble startet opp av ei ung jente i 1999. Den da 20 år gamle Yngvild Solholm reiste da til Zimbabwe og opplevde da at elever besvimte av sult i timene som ulønnet engelsklærer i landet. Da bestemte hun seg for at noe måtte gjøres. Det startet som en matstasjon, og vokste etterhvert frem til en større organisasjon.

- Jeg synes navnet er så flott «Sabona» betyr «jeg ser deg». Og det er viktig. Det er en fin visjon at vi ser dem, og prøver å hjelpe, mener Venke Knutson.

- Trist at verden er så skjev

Hun synes det er synd at verden er så skjev i 2009.

- Vi diskuterer om barna våre skal få varm lunsj på skolen, mens disse ikke har noe som helst. Barn skal ha det godt og være trygge i hele verden. Det må være målet, mener Venke, som aldri var i tvil om at hun skulle si ja da han ble spurt om å stille.

- Det er veldig bra at så mange har sagt ja til å komme. Det gjør at det blir en ekstra fin dag for de som dukker opp. I tillegg til at dette går til en god sak blir det en hel dag med masse gøy. Og kanskje de som deltar også gir litt mer når de ser at så mange stiller opp helt gratis. Det håper jeg folk reagerer positivt på, sier Knutson til «God kveld Norge».

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)