Margrethe Renstrøm  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Margrethe Renstrøm (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

- Hun blir Norges VM-overraskelse

Friidretts-president Svein Arne Hansen tror Margrethe Renstrøm blir den store norske overraskelsen i Berlin.

TV 2 Sporten (Berlin): I NM fikk hun tilskuerne til å gispe da hun slo Berit Berthelsens mosegrodde norske rekord. Forbedringen på åtte centimeter til 6,64 meter har gitt friidrettspresidenten grunn til optimisme.

- Den stor overraskelsen tror jeg blir Margrethe Renstrøm. Hun imponerte med et "sikringshopp" i NM på 6,64, og gjør hun det og litt til her, vil hun helt sikkert komme til finalen. Hun kan overraske veldig mange, sier Svein Arne Hansen til TV 2 Sporten i Berlin.

- Hyggelig å høre det, men det er vanskelig for meg å si noe om. Men jeg er i god form og viste det jo senest for to uker siden, sier Margrethe Renstrøm til TV 2 Sporten.

Kan gå til finale
- Målet er å gjøre det bra teknisk, å få til tilløpet og treffe planken. Hvor langt det kan gå er vanskelig å si, fortsetter Renstrøm.

- Hvor store er sjansene for en finaleplass da?

- Statistisk sett så ligger jeg godt an, men da må jeg opp mot mitt beste, og det håper jeg jo. Men om jeg får det til, det vet jeg ikke, sier Renstrøm.

Turist foreløpig
VM i Berlin er Søgne-jentas første store seniormesterskap. Hun innrømmer at hun er litt nervøs, men hun gleder seg også til å komme i gang.

- Det blir veldig spennende. Det var veldig gøy å se stadion, og jeg trives veldig godt i Berlin. Jeg har tatt meg en sykkeltur rundt her, så jeg har vært litt turist til nå, sier den lovende lengdehopperen.

Se intervju øverst i videovinduet!