Irene Huss, Trond Espen Seim
Irene Huss, Trond Espen Seim

- Nordmenn kommer til å bli sjokkerte

- Det er en krysning mellom drama og splatter, sier hovedrolleinnehaverne i den nye TV 2-serien Irene Huss.

I høst kommer en av Sveriges mest suksessfulle spillerfilmer Irene Huss i serieversjon på TV 2. Seks filmer er delt i to episoder hver, og er dermed lagt over samme lest som Varg Veum-filmene som også skal gå på TV 2 til høsten.

Les også: Her er TV 2-høsten

Les også: Svensk kvalitetskrim

Les også: Norsk krimsuksess

Krysning mellom drama og splatter

- Serien veksler mellom å være litt voldsom og om å omhandle forhold i familien. Det er en krysning mellom drama og splatter, sier den svenske hovedrolleinnehaveren Angela Kovács under TV 2s høstlansering i Bergen. Hun og kollega Reuben Sallmander hadde begge tatt turen til Norge torsdag.

- Nordmenn kommer til å bli sjokkerte, smiler Reuben Sallamander.

De to spiller ektepar i filmen, der Reuben er mannen som steller hjemme med hus og barn, mens Angela spiller Irene som har en krevende jobb som kriminalinspektør.

Trente kampsport ett år før innspilling

Rollekarakteren Irene Huss er også tidligere europamester i ju-jutsi. Kovács forteller at det var dette som lokket henne til å ta jobben i utgangspunktet.

- Jeg synes det virket spennede å få utvikle en fysisk side ved karakteren, forteller hun og legger til at dette var noe hun også startet tidlig med å trene seg opp på.

- Jeg tok privattimer i ju-jitsu et år før vi startet innspillingen.

Se et lengre intervju med Irene Huss-skuespillerne her:

334200