Illustrasjon
Illustrasjon

En sirkuslandsby

Snart kommer det kanskje en sirkuslandsby i nærheten av deg. Der store og små kan være sirkusartister for en dag.

Cirkus Xanti skal etablere en mobil sirkuslandsby som skal reise land og strand, der hele familien kan komme og se forestillinger og der barna selv kan få opptre.

Sirkuslandsbyen er en åpen arena for utvikling av sirkus i Norge. 17. august startet Cirkus Xanti sin turné i Torshovparken i Oslo.

Nysirkus

Cirkus Xanti har fått tilskudd til å etablere en sirkuslandsby som på sikt skal drive landsdekkende produksjon og visning av nysirkus. Den mobile arenaen vil ha form av en sirkuslandsby bestående av nye, arkitekttegnede sirkustelt, sirkusvogner og kafételt.

Sirkuslandsbyen skal i tillegg til å produsere og vise forestillinger, være en arena for workshoper, sirkusrelatert lek og forestillinger der barn og unge selv får opptre.

Den skal videre ha som mål å bli et kreativt laboratorium for uvikling av sirkus som scenekunst. Ved å invitere til fagkonferanser, gjestespill og - opphold for internasjonale kompanier og artister, og å samarbeide med scenekunstinstitusjoner på de steder der landsbyen turnerer.

Les mer om nysirkus og Cirkus Xanti her!

Cirkus Xanti

Cirkus Xanti er et scenekunstkompani som eies og drives av Sverre Waage, Rune Berny og Sunniva Dring. De har som mål å gi nysirkus gode produksjons- og visningsmuligheter i Norge. Kompaniet har produsert en rekke forestillinger innen nysirkus, turnert og samarbeidet med institusjoner som Festspillene i Bergen, Festspillene i Nord-Norge, Haugesund teater og Hedmark teater.