SPEKTAKULÆR: Michael Jacksons liv var fullt av opp  og nedturer til beundring og sjokk for hans fans.
SPEKTAKULÆR: Michael Jacksons liv var fullt av opp og nedturer til beundring og sjokk for hans fans.

Michael Jacksons villeste øyeblikk

I løpet av sine 42 år i rampelyset har superstjernen sjokkert verden gang på gang. Se video!

Som en av musikkverdens mest myteomspunnede og fascinerende stjerner har Michael Jacksons handlinger og utsagn stadig skapt forundring og sjokk.

Se de fem mest minneverdige øyeblikkene i den turbulente karrieren til den gigantiske stjernen nedenfor.

5. Håret hans tar fyr

Få kjendiser var heitere enn Michael Jackson på 80-tallet, men enda heiter ble han 27. januar 1984 når håret hans tok fyr under innspillingen av en Pepsi-reklame. Jackson ble umiddelbart kjørt til «Cedars-Sinai Medical Center» hvor han ble behandlet for andre gradsforbrenning.

Videoen nedenfor er en rekonstruksjon med Michael Jackson.

4. Michael åpner Neverland Ranch

For å komme i kontakt med sin tapte barndom åpnet han i 1988 Neverland Ranchen. Dette er en over 10 kvadratkilometer stor eiendom med dyrehage, berg og dal-bane og karuseller. Den Peter Pan-inspirerte fornøyelsesparken og boligen ble Michael i 2005 tvunget til å selge for å få bukt med hans enorme gjeld.

Se også Er Lady Gaga en mann?

3. Han introduserer verden for «the moonwalk»

«Kongen av pop» debuterte med sitt uforglemmelige signatur-dansesteg i 1983 på TV-programmet «Motown 25: Yesterday, Today, Forever». Kort tid etter ble det en umiddelbar hit i millioner av hjem hvor den ble og fremdeles blir imitert i mer eller mindre suksessfull form.

2. Michael dingler barnet fra en balkong

Etter sin særdeles merkelige opptreden 20. november 2002 hvor han dinglet sin sønn Prince Michael II ut en fem etasjes hotellbalkong i Berlin, sjokkerete han foreldre-grupperinger verden over som satte spørsmål ved hans evne til å ta vare på sine barn.

Michael forsvarte seg selv i ettertid ved å uttale:

«Jeg gjorde det ut av ren uskyldighet. Jeg elsker mine barn og jeg holdt ham hardt og stramt. Jeg ville ikke la ham falle.»

Se også Ti pinlige musikkøyeblikk

1. Michael Jackson utgir «Thriller»

Michael vil først og fremst i all fremtid bli husket som verdens største artist. 30. november 1982 ble hans definitive gjennombrudd et faktum med albumet «Thriller» som fremdeles selger rundt 150000 eksemplarer hvert år. Hvem kan vel noensinne glemme hiter som «Thriller», «Beat It» og «The Girl is Mine».

Se flere godbiter på waschera.no