Brian Jensen   Burnley  (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Brian Jensen Burnley (Foto: ANDREW YATES/AFP)

«Beistet» håper på landslagssjanse

Burnley-keeper Brian Jensen vil vise seg frem for Morten Olsen.

Burnley-keeper Brian Jensen har en usedvanlig karriere å se tilbake på.

Den storvokste burvokteren var midtstopper for klubben B93 til han var junior. Lagets keeper var kortvokst, og «den største og dummeste», som han sier det selv, ble plassert i mål.

På benken, på benken, på benken
AZ Alkmaar la merke til ham under en juniorturnering i Nederland og ga ham kontrakt.

Etter halvannen sesong på benken gikk turen videre til England og West Bromwich.

Også der havnet han på benken. Det var i WBA han fikk klengenavnet «The Beast». Hans keeperkollega Chris Adamson ble av en lokalavis spurt om Jensens fysikk og svarte han er «nothing but a beast». Siden den gang har navnet hengt ved ham.

Han ble hentet til Burnley da klubben var i keeperkrise, men etter en sesong ble Danny Coyne hentet inn som førstevalg. Gang etter gang er Jensen blitt degradert til andrevalg. Både Michael Pollitt og Gabor Kiraly ble hentet inn fordi dansken ikke ble regnet som god nok.

Michael Carrick, Brian Jensen  (Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS)
Michael Carrick, Brian Jensen (Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS)

Reddet straffer mot Chelsea
Men blant fansen har han hele tiden vært nummer en. Og da han fikk sjansen sist sesong, beviste han at han fortjente plassen. I stedet var det den ungarske landslagskeeperen Kiraly som måtte sitte på benken.

Strafferedninger i ligacupen mot Chelsea og flere strålende kamper da Burnley sikret opprykket, sørget for at fansen trykket ham enda tettere til sitt bryst.

Før debuten i Premier League uttalte han at han håpet at spill i en av verdens tøffeste ligaer ville åpne døren til landslaget. Han ønsker å utfordre Thomas Sørensen om plassen mellom stengene for Danmark.

- Vinduet er åpent for meg nå, og det skal bli vanskelig for dem å overse meg. Thomas er nummer en, men jeg må gjøre det bra for Burnley, så får vi se hva som skjer, sa han.

Etter strafferedningen og ellers strålende spill mot Manchester United, kan det være at landslagstrener Morten Olsen har fått øynene opp for «Beistet».