Trond Nymark  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Trond Nymark (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Nymark glad for VM i «normal» tidssone

Kappgjenger Trond Nymark har to mislykkede mesterskap i Japan og Kina bak seg, og gleder seg til å gå 50 km i VM i Berlin.

TV 2 Sporten (Berlin): VM i Osaka for to år siden endte med 8. plass, i Beijing-OL i fjor fungerte ingenting for Trond Nymark, og bergenseren måtte bryte. Han innrømmer at han er glad for å slippe å bytte tidssone i år.

- Ja, jeg må si det. Jeg har gode erfaringer med å konkurrere i Europa, den drillen kan jeg til punkt og prikke. Men Asia har jeg fortsatt til gode å ha suksess i, sier Trond Nymark til TV 2 Sporten.

SIn egen trener
Men den geografiske forandringen er ikke den eneste forskjellen fra i fjor. Etter OL gjorde han som mange fotballklubber, og "sparket" treneren Roger Gjelsvik. Han mener det har gitt ham en positiv effekt.

- Jeg synes det har vært veldig motiverende. Roger er fortsatt med som samtalepartner på det treningsfaglige. Det har fungert bra, jeg har skrevet mine egne treningsprogrammer, så har vi diskutert og justert, det har vært mer motiverende og inspirierende for meg, forklarer Nymark.

Vil sette ny rekord
Han er derimot forsiktig om å snakke om medalje, det har Trond Nymark brent seg på før. Han vil konsentrere seg om å gå sitt eget løp.

- Ambisjonen er å perse, gitt noenlunde normale forhold. Blir det 30 grader, må jeg justere litt i forhold til det.

- Plassering da, tenker du på det?

- Det kommer som en konsekvens av snitthastighet.

- Vil ny pers kunne gi medalje?

- Da må jeg nok perse med mer enn minuttet, avslutter Nymark.