Kathrine Fagerland og Trond Espen Seim som Anne og Varg i
Kathrine Fagerland og Trond Espen Seim som Anne og Varg i "Bitre blomster".

Norsk krimsuksess

Når høstmørket setter inn og regnet pisker mot brosteinen, kommer alle Varg Veum-filmene på TV 2.

Sammen med SF Norge og Miso Film Danmark, har TV 2 vært med på et unikt prosjekt, nemlig å lage filmer av Gunnar Staalesens krimromaner om Varg Veum. I stedet for å la alle gå på kino først, er fire av dem sluppet rett på DVD Din til døden, Tornerose, Kvinnen i kjøleskapet, Begravde hunder). Men samtlige er tilrettelagt for TV, og skal sendes utover høsten på TV 2.

Hver film blir delt opp i to episoder, det vil si at seerne får møte Varg Veum ukentlig i 45 minutter hver gang.

Varg Veum: Bitre blomster
Roller: Trond Espen Seim, Kathrine Fagerland, Bjørn Floberg, Endre Hellestveit
Regi: Ulrik Imtiaz Rolfsen
Norsk spenningsserie fra 2007

"Bitre blomster" er den første filmen om Varg Veum. I Trond Espen Seims skikkelse kommer forfatter Gunnar Staalesens privatetterforsker endelig ut av Bergensskyggene og inn på det store lerretet.

Når fireårige Camilla, datteren til en fremstående politiker meldes savnet, trekkes privatetterforsker Varg Veum nærmest ved en tilfeldighet inn i saken. Det er nemlig ikke bare er datteren til politikeren Vibeke Farang som er savnet. Også elskeren hennes, Karsten Aslaksen er som sunket i jorden etter et sent besøk samme kveld som Camilla forsvant.

Veum engasjeres for å finne den forsvunne elskeren som Varg snart finner forskanset i en hytte på Voss. Aslaksen er imidlertid ikke i stand til å svare på spørsmål.

Den gretne politietterforskeren Hamre er overbevist om at Aslaksen-saken er oppklart, men Hamre vet ikke alt Varg vet. Vargs antagelse om en sammenheng mellom de to forsvinningene viser seg å ha enda styggere sannhetsgehalt enn noen kunne frykte. Motarbeidet på alle kanter, innleder en trassig Varg sin ensomme jakt på svar i et regntungt Bergen, der sannheten tilsynelatende ligger like godt gjemt på byens solside som i dens trange og skyggefulle smug.

Trond Espen Seim griper utfordringen det er å overføre et litterært ikon til film, og fyller rollen som den rufsete privatdetektiven Veum med de lakoniske kommentarene på mesterlig vis, hele tiden i glitrende motspill av Bjørn Floberg som gir politietterforsker Hamre en fjellsikker og humoristisk tolkning. Ulrik Imtiaz Rolfsen beviste med "Izzat" at han behersker action-sjangeren til fulle, og med "Bitre blomster" viser han seg nok en gang som en av landets mest spennende og distinkte regissører. Han har flyttet Varg Veum fra 70- og 80-tallet, og inn i 2007, noe som kan gi filmen appell til både gamle Staalesen-fans og nye kinogjengere.

Varg Veum: Din til døden
Roller: Trond Espen Seim, Bjørn Floberg, Kathrine Fagerland, Endre Hellestveit, Sølje Bergmann, Henrik Mestad, Jon Ketil Johnsen, Ulrik Lullau
Regi: Erik Richter Strand
Norsk spenningsserie fra 2008

Privatetterforsker Varg Veum er på jakt etter en klients stjålne bil som viser seg å ha blitt brukt i et brutalt ran på travbanen. Klienten, Jonas Andresen (Henrik Mestad), er nylig separert fra sin kone Wenche Andresen (Sølje Bergman) som har solgt bilen uten å fortelle ham om det.

Jonas blir drept, og politiet mistenker ekskona for å være morderen. Varg Veum vet at saken er mer komplisert og bestemmer seg for å ta opp jakten på kjeltringene, én etter én. Men så begynner de å dø, og Varg blir urolig for enkens liv. Han innser at han er redd for å miste henne og at han har møtt kvinnen i sitt liv.

Varg Veum: Falne engler
Roller: Trond Espen Seim, Bjørn Floberg, Fridtjov Såheim, Pia Tjelta, Iram Haq, Endre Hellestveit, Per Kjerstad
Regi: Morten Tyldum
Norsk spenningsserie fra 2008

Når den ellers så tilbaketrukne Veum endelig lar noen slippe inn, tar det ikke lang tid før han får grunn til å angre. Et tilfeldig møte med de tidligere klassekameratene i bandet Camp byr på komplikasjoner for Varg Veum.

Problemene tårner seg for alvor opp når han gjenopptar kontakten med sin tidligere flamme Rebecca - nå kona til kompisen Jakob, bandets frontfigur. Det viser seg samtidig at en serie mord blir begått i byen, hvor det bisarre gjennomgangstemaet er unge piker kledd i hvite kjoler. Og Varg er ikke den eneste som blir for involvert i saken

Varg Veum: Tornerose
Roller: Trond Espen Seim, Bjørn Floberg, Kathrine Fagerland, Endre Hellestveit, Julie Rusti, Marianne Nielsen, Bjørn Willberg Andersen, Ågot Sendstad
Regi: Erik Richter Strand
Norsk spenningsserie fra 2008

Privatetterforsker Varg Veum får i oppgave å finne den 16 år gamle Lisa, som har flyktet hjemmefra. Varg finner henne igjen på horestrøket i København.

Når Varg returnere til hennes foreldre med henne, hyrer et naboektepar ham til å finne deres savnede sønn Peter, som har vært Lisas kjærste. Varg finner ham død på et hotellrom og for å finne morderen må han dykke dypt i de to familienes fortid. En historie full av fortielser og mørke hemmeligheter.

Varg Veum: Kvinnen i kjøleskapet
Roller: Trond Espen Seim, Bjørn Floberg, Morten Rudå, Christian Rubeck, Kathrine Fagerland
Regi: Aleksander Eik
Norsk spenningsserie fra 2008

Privatetterforsker Varg Veum blir satt på en sak om å finne en ansatt i et internasjonalt oljeselskap som er savnet. Medarbeideren Arne er sporløst forsvunnet og det eneste Varg finner i hans leielighet er en død kvinne uten hode i kjøleskapet.

Politiet kobles inn i saken, men når liket forsvinner får Veum et forklaringsproblem. Han står alene overfor en kompromissløs oljeindustri, hvor millioner av kroner står på spill.

Varg Veum: Begravde hunder
Roller: Trond Espen Seim, Bjørn Floberg, Siv Charlotte Klynderud, Kyrre Sydness, Kai Remlov, Robert Skjærstad, Rebekka Karijord, Endre Hellestveit
Regi: Alexander Eik
Norsk spenningsserie fra 2008

Dette er den siste av i alt seks filmer om privatetterforskeren Varg Veum fra "Kvinnen i mitt liv"-regissør Alexander Eik.

Varg Veum avviser å hjelpe politikeren Marit Holm som har mottatt trusler for sitt kandidatur som formann for et svært høyreorientert parti. Marit representerer alt hva Veum er i mot og først da et mislykket attentatforsøk på hennes partifelle Einar Bergene dreper Bergenes hustru, beslutter Veum å hjelpe Marit.

Han begir seg inn i et innenrikspolitisk maktspill, hvor ingen er hva de gir seg ut for, og han må følge et dødbringende spor av skyld, konspirasjon og korrupsjon.