Einar Baardsen  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Einar Baardsen (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

Baardsen: - Mitt liv er over

Einar Baardsen kom med følelsesmessig utbrudd i retten.

Stavanger / Bergen (TV 2 Sporten):

Einar Baardsen valgte på eget initiativ å ta plass i vitneboksen onsdag.

- Det kan gi store og brutale konsekvenser å hjelpe andre mennesker. Dette er takken for å hjelpe en familie i konstant kaos. En forklaring under ed, og en helt annen utenfor rettsbygningen. Jeg har derfor behov for å si noe, åpnet han med.

Ny forfalskning
Etter at Kripos tirsdag kunne fortelle at dokumentet Baardsen er tiltalt for å ha forfalsket, var en original, kunne skriftgransker Gunhild Isager onsdag fortelle at de hadde fått inn et annet dokument hvor John Arne Riises underskrift var kopiert på.

Det holder på å rive meg helt i stykker

Dette var en avtale med Riise Invest 30. juli 2003, og 22. mars 2005. Begge med signaturen JA Riise.

- Den originale underskriften på dokumentet fra 2005 er kopiert over på dokumentet fra 2003, sa Isager, en rapport Riise sa i sitt vitnemål at han kjente til.

FORFALSKET?: Er John Arne Riises underskrift til venstre en identisk kopi av underskriften til høyre, eller er det to separate navnetrekk? Det er et av de sentrale spørsmålene i saken mellom Einar Baardsen og John Arne Riise.  (Foto: TV 2/)
FORFALSKET?: Er John Arne Riises underskrift til venstre en identisk kopi av underskriften til høyre, eller er det to separate navnetrekk? Det er et av de sentrale spørsmålene i saken mellom Einar Baardsen og John Arne Riise. (Foto: TV 2/)

2003-dokumentet er en avtale som viser at Baardsen skylder Riise penger.

Men det var ikke dette Baardsen ønsket å snakke om.

- Jeg klarer aldri å bli ferdige med forfalskningen. Men det er en annen sak jeg ønsker å ta opp som ble sagt: Jeg har aldri sendt lånedokumenter mens John Arne var i Istanbul og spilte kamp. Det var to personer fra den danske bank i Luxembourg som reiste dit for å snakke med ham.

- Han ringte meg derimot konstant. Hele natten etter at de hadde vunnet ringte han meg. Jeg kan ikke huske å ha sendt noen faks.

- Jeg føler det er vondt når en søker og sår tvil om den personen jeg er, sa Baardsen.

- Mitt liv er helt ødelagt
Baardsen fikk mye kritikk av Riise-familien for å ha kommet med uttalelser i retten som var av personlig art og etter deres mening ikke hørte hjemme i retten. Selv føler han seg uthengt i media.

- Det mediaoppbudet som har vært her, hvor deler av media ikke vet hva saken dreier seg om en gang - jeg føler jeg har fått en offentlig straff som gjør at jeg nesten ikke kan gå ut.

- Smi mens liket er varmt, sa Øystein Sunde. Slik føler jeg meg, forklarte han.

Baardsen innrømmet at de siste ukene har tæret på ham og familien.

- Jeg tror ikke det er mulig for mennesker å oppleve noe verre enn det jeg har gjort. Hvordan jeg står på beina er et under. Jeg merker det på guttene mine. Jeg skal ikke grine, for jeg har bestemt meg for det. De ringer for å sjekke hvilke tanker jeg har i hodet mitt. De så jeg hjalp Riise-familien døgnet rundt, forklarte han.

Men han klarte ikke å holde tilbake tårene.

- Mitt liv er helt ødelagt og over. Men det er en ting jeg skal til bunns i før livet over. Det er dette med det forfalskede dokumentet. Det holder på å rive meg helt i stykker. Det er forferdelig.

- Jeg har oppfattet dagene i retten som en grusom belastning. Mediadekning i landets aviser og på tv om igjen og om igjen. Det er nesten ikke til å holde ut. Det må finnes rettferdighet. Jeg har mye mer jeg skulle sagt, men vil stoppe med dette. Takk, avsluttet den tidligere fotballagenten.