Martin Andresen  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Martin Andresen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
 Martin Andresen  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Martin Andresen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Andresen ville slutte i VIF

Martin Andresen ville si opp i VIF, men ble overtalt til å fortsette.

Etter det TV 2 Sporten erfarer, varslet Martin Andresen onsdag sin egen avgang overfor klubbledelsen. Men anført av John Fredriksen og Tor Olav Trøim, stoppet Vålerenga ham i døren.

De to investorene var pådrivere for å få Andresen til klubben, og har fortsatt troen på prosjektet hans.

Etter det TV 2 Sporten erfarer, mangler Andresen tillit i spillergruppen. Også deler av administrasjonen har liten tro på Andresen som trener.

Men nå som Martin Andresen foreløpig blir i VIF, har han i hvert fall lykkes med å komme kritikerne i forkjøpet og skaffet seg 100 prosent ryggdekning fra klubbens tyngste aktører. Nå er det vanskelig med noe spilleropprør mot ham. For spørsmålet om tillit har Trøim/Fredriksen allerede besvart.

- Når man er under angrep, er det eneste riktige å stå samlet mot omverden. Da trenger man å være sterk innad. Det er vi.

60 millioner til å bygge storlag
Den tidligere landslagskapteinen overtok med brask og bram trenerroret på Valle i begynnelsen av november 2007.

- Dette var den optimale utfordringen; det å få være med å skape en storklubb av Vålerenga. Jeg ser potensialet i Vålerenga, sa han da han ble presentert som mannen som skulle styre klubben til topps i Norge.

Med et stort trenerteam og lovnader om 60 millioner kroner til å skape et storlag, var det store forventninger til Andresen.

Se Andresen bli ansatt i videovinduet under:

334082

Men resultatene har uteblitt. Andresens Vålerenga ble tidlig hektet av i medaljekampen i Tippeligaen sist sesong. Cupgull gjorde at Andresen slapp unna et fiaskostempel i sin debutsesong.

Flere spillere reagerte på Andresens tøffe og kravstore stil på banen, blant dem Kjetil Wæhler, noe som førte til at han ga fra seg kapteinsbindet mot slutten av forrige sesong.

I vinter ble tre trenere i Andresens trenerteam sparket og kursen ble endret.

Følte seg krenket
Men heller ikke denne sesongen har resultatene vært som ønsket for klubben på Oslos østkant.

Andresen er blitt kritisert av spillere og supportere, men har blitt i jobben så lenge han har hatt tillit hos klubbledelsen.

Men 32-åringen følte seg dypt krenket da klubbdirektør Pål Breen sådde tvil om hans fremtid i et intervju med TV 2 Sporten på søndag.

- Han er ansatt her, og jeg kan ikke stå å uttale meg på vegne av styret om det. Vi er inne i en alvorlig situasjon og det må vi på et vis evne å snu. Vi er ikke fornøyde og dette må endres ganske raskt. Den kursen vi er inne på nå, den holder ikke, sa Breen.

Se hele intervjuet i videovinduet under:

333620

TV 2 Sporten får opplyst fra sikre kilder at Martin Andresen ikke lenger følte at han hadde ledelsens fulle tillit. Og kombinert med at investorer ikke hadde fulgt opp lovnader om investeringer i spillere, følte Andresen at prosjektet som skulle gjøre Vålerenga til Norges beste lag innen 2010 ble umulig å gjennomføre.

Nå har i hvert fall investorene snudd og lovet full støtte til Andresen. Derfor blir også 32-åringen i jobben - inntil videre.

Martin Andresen benekter opplysningene overfor TV 2 Sporten.

- De fantasiene kan du ta en annen plass, sier Andresen til TV 2 Sportens reporter.

TV 2 Sportens fotballekspert Bengt Eriksen er ikke nådig i sin omtale av det sittende VIF-regimet.

- Det er noen som har sagt: Vær så god, gjør som du vil. Det synes jeg var dumt sier han.

Eriksen er ikke spesielt imponert over Matin Andresens innsats som trener og forklaringer på motgangen.

- Maset på mer penger blir fryktelig flaut når du har svidd av så mye i første omgang, sier han.

Se hans tirade her:

334713