Richards vant endelig VM-gull

Sanya Richards var suveren på 400 meteren i Berlin.

Sanya Richards  (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS / SCANPIX)
Sanya Richards (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS / SCANPIX)

Favoritten Sanya Richards fra USA skuffet ikke på det blå banedekket i friidretts-VM i Berlin. Hun vant en klar seier på 400 meter for kvinner med årsbeste i verden: 49,00 sekunder.

Jamaicas Shericka Williams klarte sølvet, men ble klart slått av den amerikanske vinneren. Williams løp inn til 49,32 og satte personlig rekord. Bronsen gikk til russiske Antonina Krivosjapka, som var 71 hundredeler bak Williams i mål.

Sanya Richards har vært dominerende på 400 meter for kvinner i flere år, men i de store mesterskapene har hun ikke lyktes før tirsdag. I stafetter har hun fire titler. Det er blitt to gull i OL og to i VM.

I Beijing i fjor var hun svært skuffet da hun måtte ta til takke med bronsemedaljen, men i Berlin fikk hun sin etterlengtede revansj. (©NTB)