Riise underskrift (Foto: TV 2/)
Riise underskrift (Foto: TV 2/)

Her er beviset: - Riises underskrift var ekte

Einar Baardsen forfalsket ikke John Arne Riises underskrift. Det slås fast i en Kripos-rapport lagt frem i retten i dag.

John Arne Riise fortviler i 0-2-tapet for Island, som var hans
  landskamp nummer 105. (Foto: SCANPIX/)
John Arne Riise fortviler i 0-2-tapet for Island, som var hans landskamp nummer 105. (Foto: SCANPIX/)

Stavanger (TV 2 Sporten): Straffesaken mot tidligere agent Einar Baardsen tok en overraskende vending i dag.

Signaturen er skrevet med tørrblekkpasta og er følgelig en original underskrift

Aktoratet har hele tiden ment at Baardsen har forfalsket signaturen til John Arne Riise på et lånepapir, men en fersk Kripos-rapport viser noe annet.

I mandagens vitnemål hevdet John Arne Riise at han husker å ha signert den ene av de to lånedokumentene pålydende tolv millioner kroner. Dette var underskrevet 30. juli 2003. Påtalemyndighetene mente denne var falsk.

To låneavtaler
Det andre lånedokumentet, pålydende åtte millioner kroner, kunne ikke Roma-spilleren huske å ha undertegnet. Dette var signert to år senere.

- Det er to avtaler som begge har påfallende likt navnetrekk som politiet har fått Kripos til å se på. Det er bekreftet at de to signaturene på dokumentene er identiske, og av det slutter vi at enten begge eller ett av dem er kopiert fra en original, sa aktor Erik Rand til TV 2 Sporten forrige uke.

- Jeg husker jeg så det på tv2.no. Det var utrolig likt, og det var to år mellom signaturene, så jeg skjønner hvorfor folk stusser på det, sa Riise til TV 2 Sporten etter å ha forklart seg i retten.

FORFALSKET?: Er John Arne Riises
  underskrift til venstre en identisk kopi av underskriften til høyre,
  eller er det to separate navnetrekk? Det er et av de sentrale spørsmålene
  i saken mellom Einar Baardsen og John Arne Riise. (Foto: TV 2/)
FORFALSKET?: Er John Arne Riises underskrift til venstre en identisk kopi av underskriften til høyre, eller er det to separate navnetrekk? Det er et av de sentrale spørsmålene i saken mellom Einar Baardsen og John Arne Riise. (Foto: TV 2/)

- Original signatur
I retten i dag konkluderte en Kripos-rapport datert forrige tirsdag med at underskriften på låneavtalen på åtte millioner kroner fra 2005 er ekte.

«Signaturen er skrevet med tørrblekkpasta og er følgelig en original underskrift», lyder konklusjonen fra politiets skrifteksperter.

LES OGSÅ: - Målet mitt var å få ham til å overleve
LES OGSÅ: - Dette har nesten knust oss
LES OGSÅ: - Jeg vet omtrent når sønnene mine har sex

Einar Baardsens forsvarer, John Christian Elden, mener den tidligere fotballagentens sak er styrket.

- Det styrker det Baardsen har forklart hele tiden omkring det som er dokumentene i denne saken som han har hatt noe med og ikke hatt noe med.

- Riise har forklart at han ikke har hatt full kontroll på disse avtalene underveis, og det er Baardsen tiltalt for å ha utnyttet, sier aktor Erik W. Rand.

Einar Baardsen (Foto: Hansen, Alf
  Ove/SCANPIX)
Einar Baardsen (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

Snart 30.000 medlemmer: Her er TV 2s fotballsamfunn