P LEGOLAND 1
P LEGOLAND 1

Bli med til Legoland

Hva er det som gjør at nordmenn år etter år drar til Legoland i Danmark? Vi har sjekket ut hvorfor.

Legoland har vært en suksess i over 40 år, og siden åpningen i 1968, har 44 millioner barn og voksne besøkt den populære familieparken Legoland på Jylland.

58 millioner legoklosser

P-LEGOLAND-3
P-LEGOLAND-3
Hele 58 millioner legoklosser er brukt for å bygge opp Legoland. Den største Legomodellen er Mount Rushmore. 1,5 millioner Legoklosser og 40.000 Duploklosser gikk med i byggingen.

P-LEGOLAND-4
P-LEGOLAND-4
Også Norge er representert i parken. Her finner du bryggen i Bergen bygget i Lego i en skal på 1:20. Og det er imponerende hvilke detaljer som er med.

Nyheter

Blant årets nyheter finner du «Pirate Wave Breaker», et sjørøverskip som gynger og svinger. Og «Froghopper» som er et lite froskehopp for barna.

Andre høydepunkter er trafikkskolen for de mellom 7 og 13 år og «Piratland» der man må regne med å bli våt. Her kan du gå ombord i et piratskip med vannkanoner, men også de på land kan skyte med vannkanoner.

P-LEGOLAND-2
P-LEGOLAND-2

I Legoland finner man også et akvarium der levende fisker og haier svømmer blant legofigurene. Og barna kan lære litt om det som rører seg i vannet.

Unngå kø

Et godt tips er å booke et «Quickpass» på forhånd. Da kan du booke aktiviteter til en bestemt tid og slippe kø. Et annet tips er å starte innerst i parken og jobbe deg ut mot inngangen.

Sesongen i år slutter 25. oktober.