Stine Kufaas  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Stine Kufaas (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Høyde-debutant Kufaas taklet ikke «svampaktig» VM-bane

Stine Kufaas klarte ikke finalekravet i høyde i Berlin. 23-åringen mener teknikken passet svært dårlig med underlaget på Olympiastadion.

Berlin (TV 2 Sporten): Finalekravet var 1,94, men da trønderjenta rev tre ganger på 1,89, ble hun stående med 1,85 som tellende resultat.

- Det ble ikke helt det resultatet jeg hadde ventet, men jeg klarte ikke å samarbeide med dekket utpå der, og da skjer det som skjer, sier Stine Kufaas til TV 2 Sporten.

Er underlaget her i Berlin spesielt for dere høydehoppere?

- Det er utfordringer hele veien her, men for min del ble underlaget litt svampaktig, jeg fikk det ikke til å fungere med tekinikken min. Men sånn er det, og det er likt for alle, forklarer høydehopperen.

Nerver i VM-debuten
VM i Berlin var den spretne ungjentas første mesterskap. Og Kufaas innrømmer at det var nerver inne i bildet

- Man har alltid seg selv å skylde på. Men jeg er helt alene der ute og skal gjøre jobben. Gi meg litt tid og mer rutine, så skal jeg takle forholdene bedre, sier Kufaas.

Satser mot EM i Barcelona
Men Kufaas lar seg ikke knekke av litt motgang. Hun har satt personlig rekord med 1.91 i år og trenes av høydelegenden Hanne Haugland. Og 23-åringen håper å komme sterkere tilbake allerede neste sesong.

- Man må se realitetene og jobbe videre. Jeg har kommet et stykke i utviklingen min, men jeg mangler det de store her har. EM neste år blir et stor mål, jeg har planer om å hoppe høyt der, avslutter Kufaas.

Se reportasje i vedeovinduet øverst!