- Bedre for passasjerene uten SAS

SAS som nordisk flykonsern har ingen fremtid, mener førsteamanuensis Espen Andersen ved institutt for strategi og logistikk ved Handelshøyskolen BI.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han beroliger samtidig norske flypassasjerer med at livet på reise kan bli bedre uten SAS. Verre kan det bli for selskapets ansatte.

I en artikkel i E24 skriver Andersen at det foreligger to hovedalternativer for SAS. Det ene er å bli kjøpt av Lufthansa, det andre er at selskapet går konkurs.

I begge tilfeller vil fly og folk være der fortsatt. Andersen mener innenrikstrafikken i Norge ikke vil bli vesentlig endret om SAS blir kjøpt av Lufthansa eller den andre europeiske giganten, British Airways.

Derimot tror han oversjøisk trafikk som i dag går fra Kastrup vil bli dirigert via knutepunktene som den eventuelle europeiske kjøperen bruker i dag, enten det er i Frankfurt og München eller i London og Paris.

Andersen mener at uansett hva som skjer er det ikke mulig å fortsette med en gammeldags struktur der tre land har spesielle interesser å ivareta. Heller ikke kan det fortsette som nå med 39 forskjellige fagforeninger som bare ser sine egne interesser og ikke selskapets. (©NTB)