SivogKristinvalg09
SivogKristinvalg09

– Null offentlig støtte til SFO

Finansminister og SV-leder, Kristin Halvorsen, tegnet et dystert framtidsbilde for skolefritidsordningen med Frp ved roret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva synes du om SFO-støtte og skattelettelser? Si din mening nederst i artikkelen.

I kveldens partilederdebatt i Tabloid, gikk Halvorsen hardt ut mot Siv Jensen og Fremskrittspartiets planer for skolefritidsordningen. Hun mener det vil bli langt mer kostbart å ha barn på SFO dersom Frp og Høyre får bestemme.

– Kan øke med 40 prosent

Hun hevder at prisen på SFO kan gå opp med så mye som 40 prosent, og at norske foreldre kan ende opp med å betale 4000–5000 kroner i måneden for ordningen.

– Frp mener det ikke skal brukes én offentlig krone på SFO, sa SV-lederen og viste blant annet til Frps partiprogram.

Dette benekter Siv Jensen. Hun mener man må ha tillit til at kommunepolitikere landet rundt klarer å finne ansvarlige løsninger. Samtidig kan hun ikke garantere at prisen på SFO ikke kommer til å gå opp dersom hun om fire ukers tid er landets statsminister.

– Ser man på gjennomsnittet av skolefritidsordningen nå, ligger Frp-styrte kommuner på gjennomsnittet. Det er mange Ap- og SV-styrte kommuner som ligger mye høyere.

– Monopolpenger

Statsminister Jens Stoltenberg, Ap, mener Frp driver en fullstendig uansvarlig økonomisk politikk der de "strør om seg med monopolpenger".

– Frp driver denne valgkampen med å dele ut milliarder nesten hver dag. I går skulle de fjerne NRK-lisensen – det er fire milliarder kroner. Å fjerne bompenger er nye seks milliarder i året, og å fjerne formuesskatten – 12 milliarder kroner. Summen av det dere gjør er å bruke 50–60 milliarder flere kroner enn det noen av oss andre partiledere har til disposisjon, sa Stoltenberg.

Høyre har tidligere sagt at de vil gi mellom 15–20 milliarder kroner i skattelettelser. Dette er en noe lavere sum enn Høyres mulige samarbeidspartner, Frp, har budsjettert med. Fremskrittspartiet foreslo et skattelette på 29 milliarder i sitt alternative statsbudsjett for 2009.

– Skattelettelser er velferd for mange. Det betyr at de kan leve på sin egen inntekt, uten almisser fra de rødgrønne, sa Siv Jensen i kveldens Tabloid.

Vil du vite mer om hva de ulike partiene står for? Gå inn på TV 2s valgsider .