CELLEMANGEL: en 21 åring som er siktet for to grove ran, ble løslatt av Oslo tingrett (Illustrasjonsbilde).  (Foto: TV 2)
CELLEMANGEL: en 21 åring som er siktet for to grove ran, ble løslatt av Oslo tingrett (Illustrasjonsbilde). (Foto: TV 2)

- Glattcellen var et helvete

- Varmen, luften, lydene tappet meg for krefter og jeg fikk en sterk klaustrofobifølelse, skriver «Trond» om da han satt tre måneder i fengsel uskyldig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere hundre mennesker utsettes hvert år for urettmessig straffeforfølging fra politi og domstol. Noen fengsles, til tross for at de er uskyldige, i uker og måneder.

«Trond» ble varetektsfengslet på bakgrunn av en voldtektsanklage - mange av leserne lurer på hvordan han hadde det i fengselscella.

- Da jeg etter å ha forklart meg grundig likevel skulle fremstilles for varetekt, gikk det over til å bli en provokasjon. Totalt ble jeg sperret inne på en glattcelle i syv påbegynte døgn. Altså èn uke. Varmen, luften, lydene tappet meg for krefter og jeg fikk en sterk klaustrofobifølelse. Det var et helvete når helgen nærmet seg. Da visste jeg at ingenting skjedde før over helgen. Altså ble det minst tre døgn til på glattcelle. Dette har ikke Norge lov til! skriver han.

Mandag kveld satte 30-åringen seg foran PC-en og svarte på spørsmål i nettmøte på tv2nyhetene.no.

Les også: Uskyldige vinner fram i retten

Les hva han svarte i mandagens nettprat under.