TVNorge sier ja til reklame med politisk innhold.  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
TVNorge sier ja til reklame med politisk innhold. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

TVNorge sier ja til politisk reklame

TVNorge vil tilby gratis reklametid verdt mer enn en million kroner til landets 13 største partier. Dermed trosser kanalen kulturminister Trond Giske og Medietilsynets forbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– TVNorge har konkludert med at det norske totalforbudet mot politisk reklame på TV er ulovlig, sier administrerende direktør og sjefredaktør Harald Strømme til sin egen kanal.

Mot menneskerettighetene

Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg fastslo i desember at TV Vest ikke gjorde noe ulovlig da de sendte reklame for Pensjonistpartiet før valget i 2003 og konkluderte med at det norske forbudet mot politisk TV-reklame strider mot menneskerettighetene. TVNorge bruker nå denne dommen til å rettferdiggjøre sin egen beslutning om å sende politisk TV-reklame.

– Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg står over norsk rett, sier Strømme.

LES OGSÅ: TV 2 dropper politisk reklame

Vil ha Giske på banen

TVNorge vil nå gi bort reklametid til de partiene som stiller lister i flertallet av landets fylker. Dermed avholder kanalen seg fra å selge politisk reklame og dermed tjene penger på det.

– Vi mener vi kunne gjort det i fraværet av et fungerende lovverk, men vi er ikke tilhengere av et uregulert frislipp, og ber derfor Kulturdepartementet ta initiativ til et nytt lovverk som regulerer all politisk reklame, sier Strømme.

Det ble i forrige uke klart at TV 2 ikke vil sende politisk reklame før valget i høst. (©NTB)