19 personer drept i selvmordsangrep i Ingusjetia

Minst 19 mennesker er drept og nesten 70 såret i et voldsomt selvmordsangrep mot en politistasjon i den urolige russiske republikken Ingusjetia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Angrepet skjedde mandag i republikkens største by Nazran, og bomben hadde en sprengkraft tilsvarende 20 kilo TNT, sa politifolk til det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass.

Selvmordsangrepet var det mest dødbringende på flere måneder i den voldsherjede sørlige delen av Russland og er en påminnelse om at russiske myndigheter sliter med å få kontroll over Nord-Kaukasus.

Selvmordsbomberen dundret inn gjennom porten til politihovedkvarteret i Nazran og utløste sprengladningen da polititjenestemenn var i ferd med å ta oppstilling, opplyser Kaloj Akhilgov, som er talsmann for Ingusjetias president.

Det er minst elleve barn blant de nærmere 70 som ble såret i angrepet, ifølge Svetlana Gorbakova, som jobber for den russiske påtalemakten i republikken.

Selvmordsbomberen og lastebilen angriperen satt i, ble fullstendig pulverisert i eksplosjonen, som i tillegg til å sette politistasjonen i brann, også gjorde stor skade på boligblokkene i nabolaget. (©NTB)