I VITNEBOKSEN: John Arne Riise inntok vitneboksen i Stavanger Tingrett.  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
I VITNEBOKSEN: John Arne Riise inntok vitneboksen i Stavanger Tingrett. (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

Riise: - Jeg hadde full tillit til Baardsen

- Han var min nærmeste venn og rådgiver, sier John Arne Riise om Einar Baardsen.

Stavanger / Bergen (TV 2 Sporten):

Mandag var det John Arne Riises tur til å ta plass i vitneboksen i rettssaken mot Einar Baardsen.

Roma-spilleren sa han stolte 100 prosent på sin tidligere agent.

- Han var min nærmeste venn og rådgiver. Jeg hadde full tillit til ham og vi hadde det fint. Han hadde full oversikt over det vi hadde, forklarte han.

Signerte uten å lese gjennom
Riise Invest ble etablert for å investere i blant annet leiligheter. Baardsen drev selskapet og hadde fullmakter til å benytte seg av bankmidler.

- Det dreide seg om investeringer. Dokumenter om ting vi skulle investere i. Einar Baardsen er flink til å prate og jeg stolte på ham . Det var mye å lese gjennom og jeg signerte uten å lese det. Jeg var ung og derfor stolte jeg på det, og leste ikke gjennom det jeg signerte på, forklarte Riise.

Det er kommet frem at Baardsen i mottok en halv million kroner i kvartalet fra høsten 2003. Det synes ikke Riise er urimelig.

- Det kan godt stemme. Vi hadde som sagt et godt forhold. Jeg hadde suksess på fotballbanen, og han gjorde en god jobb som sparringsparter og samtalepartner. Der og da så synes jeg at han fortjente det i tillegg til det agenthonoraret han fikk av klubben, forklarte venstrebacken.

- Jeg var en gladgutt
Riise forklarte også litt om hvordan de jobbet sammen.

- Han kom til meg på dagsturer hvor vi hadde en gjennomgang fotballmessig og det rundt. Han forklarte meg hva som sto i brevet, og jeg var en gladgutt og signerte, fortalte Riise.

Da Baardsen måtte ta opp lån med Riise som garantist, skrev han under uten å lese gjennom.

- Han måtte ta opp lån for at han måtte investere i ting slik at vi tjente penger. Jeg følte da at han var flink til å overbevise meg om å ta opp det og det lånet. Det var fordi jeg stolte på ham, og jeg visste at han skulle hjelpe meg.

Muntlige avtaler
Aktor ønsket å vite hva pengene skulle brukes til.

- Ditt og datt. Hva som stod i dokumentene kan jeg ikke svare på fordi jeg stolte på ham, forklarte Riise.

Riise syntes ikke det var viktig å få alt på papiret.

- Vi hadde veldig mye muntlige samtaler. Jeg ville at han skulle tjene noe og han ville at jeg skulle gjøre det samme. Jeg var trygg på at investeringene var gode. Jeg husker at jeg stillte spørsmål om ting og tang. Han ville da skrive ned en avtale om at han skulle stå til ansvar dersom jeg tapte noe. Ingen av oss ville jo tape noe, forklarte Riise.

Riise mener han hadde all grunn til å tro at Baardsen ikke lurte ham.

- Hvis jeg måtte teste han og spørre ham og ting, så er det ikke noen vits å ha ham som rådgiver. Jeg betalte ham godt, 2 millioner i året, forklarte fotballstjernen.