Tilstår å ha tent på katastrofebrann i Kuwait

Brudgommens ekskone har tilstått at det var hun som tente på brannen i et bryllupstelt i Kuwait. Dødstallet etter brannen er kommet opp i 43, alle kvinner og barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 23 år gamle kvinnen forteller at hun dynket deler av teltduken med bensin før hun tente på. Motivet var hevnlyst, etter at mannen som giftet seg, hadde behandlet henne dårlig før de ble skilt, skrev den kuwaitiske avisen al-Qabas mandag.

Mens 43 mennesker mistet livet, kom 90 til skade i brannen som spredte seg til hele det overfylte teltet i løpet av få minutter. Brannen er den verste ulykken som har rammet Kuwait i fredstid på svært mange år.

Brannsjef Jassem al-Mansuri opplyste i helgen at de fleste av dødsofrene var så ille tilredt at de var helt ugjenkjennelige. Rettsmedisinere fortsatte mandag arbeidet med å identifisere de døde.

Bryllup i Kuwait feires tradisjonelt med separate fester for menn og kvinner, der barna deltar på kvinnenes fest. Katastrofebrannen lørdag kveld skjedde i stammeområdet al-Jara vest for hovedstaden Kuwait by. (©NTB)