Helljesen
Helljesen

Helljesen slutter

Geir Helljesen gir seg i NRK etter 42 år.

- Klart det er vemodig. Men etter nesten 42 år i NRK blir det jo en fin finale å slutte med et valg, sier Geir Helljesen til Dagbladet.

Slutter etter valget

Helljesen har vært NRKs valgnestor i en årrekke og fungert som ekspertkommentator og analytiker under kommunevalg og stortingsvalg. Nå slutter han med det han kan best.

- Jeg fylte 70 år 1. juli og fratrådte formelt 31. juli. Nå har jeg kontrakt fram til valgdagen og tirsdag 15. september går jeg i pensjon. Hva jeg skal finne på etter det, har jeg ikke tenkt så mye på, men jeg har noen ideer, sier Helljesen til avisen.

Prisbelønnet

Geir Helljesen fikk hedersprisen under «Gullruten 2008» for sitt mangeårige journalistiske arbeid. I 2005 fikk han NRKs pris som «årets journalist». Han har vært medlem av NRKs styre som representant for de ansatte fra 1990 til 2008.

14. september kommer han til å stå alene i et studio foran en grønn vegg, mens du på TV-skjermen hjemme kan se ham geleide deg gjennom alt som er av tall på valgdagen i en virtuell verden. Dagen etter slutter Geir Helljesen (70) i NRK.

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)