skolevei navarsete (Foto: TV 2)
skolevei navarsete (Foto: TV 2)

Ferske skolebarn ut på farlige veier

Det er første skoledag for over 60.000 barn mandag. Mange av dem må ut på alt annet enn trygge skoleveier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uka har Markus Navarsete Helle sin aller første skoledag. Og sammen med bestemor Liv Signe testet han veien han skal gå til og fra skolen.

- Håper de kan gå

I tillegg til Markus skal også 60.000 andre barn ha sin aller første dag på skolen denne uken.

- Jeg håper at flest mulig av de skal kunne gå til skolen, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete til TV 2 Nyhetene.

- Vi hensyn

Men mange har farlige og sterkt trafikkerte skoleveier, noe som bekymrer Trygg Trafikk.

- Det er kjempeviktig av vi viser hensyn nå når de små er ute og går og at vi lager følgeordninger sånn at foreldre kan bytte på å følge de til og fra skolen. Vi voksne er rollemodeller for barna det er derfor viktig at vi selv også oppfører oss ordentlig i trafikken, sier direktør i Trygg Trafikk, Kari Sandberg.

Lite prioritert

Samferdselsministeren innrømmer at det tidligere ikke er gjort nok for å trygge skoleveien til norske elever, men håper nå på forbedringer.

- Det har vært et for lite prioritert område, men sammen med regjeringspartiene har vi nå fått til en satsing i nasjonal transportplan som vegdirektøren er veldig ivrig etter å få satt ut i livet. Både politikere og byråkratiet altså enige om dette. Og når Stortinget også har sagt seg enig, så vil det bli realisert, lover statsråden.