SVINEINFLUENSA: Informasjonsmateriell fra helsemyndighetene om forholdsregler i forbindelse med influensa A (H1N1 / Svineinfluensa ). (Foto: Thomassen, Christian/SCANPIX)
SVINEINFLUENSA: Informasjonsmateriell fra helsemyndighetene om forholdsregler i forbindelse med influensa A (H1N1 / Svineinfluensa ). (Foto: Thomassen, Christian/SCANPIX)

Millionkampanje mot influensaen

Helsedirektoratet forventer en økning av svineinfluensa når skolene starter opp mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helsedirektoratet starter en massiv opplysningskampanje for å begrense influensasmitten i forbindelse med skolestarten.

Den første bølgen

– Vi tror jo nå at vi kan stå overfor den første bølgen i Norge og vi ønsker å gjøre denne bølgen så liten som mulig slik at så få som mulig blir smittet. Hvis mange følger de rådene som blir gitt i kampanjen så kan vi hindre mange syke, sier assisterende direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet til TV 2 Nyhetene.

Ifølge Guldvog koster kampanjen ni millioner kroner. Den inneholder en egen opplysningsfilm som vil bli sendt på TV 2, TV Norge og andre tv-kanaler samt en informasjonsbrosjyre som alle husstander i Norge skal få i posten.

Skolestart kan øke smittepresset

Alle landets skoler, barnehager, høyskoler og universiteter, NAV-kontorer, svømmehaller, kinoer, asylmottak og krisesentre har fått plakater med råd om hvordan man forebygger influensaen.

Les også: Alt du bør vite om svineinfluensa

Over 1000 nordmenn fått påvist svineinfluensasmitte – men det reelle antallet langt høyere. Og med skolestart mandag morgen regner Helsedirektoratet med at antallet smittede vil øke kraftig.

– Vi må ta høyde for at det kan øke smittepresset ved en del skoler og barnehager slik at flere elever blir syke, sier Guldvog.

Les også: – Tamiflu gir barn mareritt