Oljelekkasje, Full City, Langesund (Foto: Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
Oljelekkasje, Full City, Langesund (Foto: Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
FIKK KONTROLL: Nye utslipp fra «Full City» lørdag kveld. Kystverket fikk raskt kontroll over situasjonen, rundt 200 liter olje skal ha lekket ut.  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
FIKK KONTROLL: Nye utslipp fra «Full City» lørdag kveld. Kystverket fikk raskt kontroll over situasjonen, rundt 200 liter olje skal ha lekket ut. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Oljelekkasje under kontroll

Det var høy vindhastighet og høye bølger i området da en lense slet seg lørdag kveld, men Kystverket fikk kontroll over oljen fra «Full City».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kveld ble det meldt om en ny oljelekkasje fra det havarerte skipet «Full City».

– Vi kan bekrefte at havaristen har en ukontrollert lekkasje, og at vi har fått meldinger om at et stort oljeflak er på vei inn mot Steinvika, fortalte kommunikasjonsansvarlig Vivi Sævik i Interkommunalt utvalg mot akutt forurensing (IUA).

Steinvik er området nærmest Langesund sentrum.

– Full kontroll

Informasjonsdirektør Ola Stenvaagnes i Kystverket avdramatiserte situasjonen. Han sier at dårlig vær er årsak i at en av lensene har slitt seg.

– Det har ført til at en minimal mengde olje har sluppet ut, det er maksimalt snakk om 200 liter. Vi har to båter som ligger med utstyr og samler inn oljen, og vi har full kontroll over situasjonen, sier informasjonsdirektør Ola Stenvaagnes i Kystverket til NTB.

Olje på land

Han understreker at det ikke er snakk om noen lekkasje fra havaristen.

– Dette er en liten sak, og det er ikke fare for at mer olje slipper ut. På grunn av sterk vind har oljen kommet i drift, og en liten mengde olje er kommet på land. Vi beklager det som har skjedd, sier Stenvaagnes. (©NTB)