Kenyansk seier i Skåla Opp

John Sombol fra Kenya vant motbakkeløpet Skåla Opp lørdag. Han slo verdensmester Jonathan Wyatt med fem sekunder.

John Sombol fra Kenya vant tidenes første Grand Prix motbakkeløp i Norge. Han slo regjerende verdensmester, Jonathan Wyatt, med usle fem sekunder.  (Foto: Jan Erik Sandbakk/SCANPIX)
John Sombol fra Kenya vant tidenes første Grand Prix motbakkeløp i Norge. Han slo regjerende verdensmester, Jonathan Wyatt, med usle fem sekunder. (Foto: Jan Erik Sandbakk/SCANPIX)

Sombol løp den krevende traseeen fra Loen i Stryn kommune, 30 meter over fjorden, til Skålatårnet i 1848 meters høyde på en time, 9 minutter og 66 sekunder. Han ble dermed vinner av det aller første Grand Prix-stevne i motbakkeløp i Norge.

Antonella Confortola fra Italia, best kjent som langrennsløper, vant kvinneklassen på 1.26.35. Beste norske kvinne ble Guro Flatekval på tredjeplass, mens Øystein Sylta på 7.-plass var beste norske mann.

- Det var rekorddeltakelse i årets Skåla Opp. 600 løpere var med i konkurranseklassen og 920 i mosjonsklassen, sa løpsleder Erik Brendefur.

Løperdronning Ingrid Kristiansen fulgte løpet fra sidelinjen. Hun er styremedlem i World Mountain Running Association, som organiserer Grand Prix i motbakkeløp.

- Det var et flott arrangement med en fantastisk ramme rundt, sa hun. (©NTB)