DET KAN ORDNE SEG: Er uhellet ute og mobilen din havner i vann, finnes det råd. Her har du noen gode tips som involverer både ris og støvsuger. (Foto: Wikimedia Commons/KF)
DET KAN ORDNE SEG: Er uhellet ute og mobilen din havner i vann, finnes det råd. Her har du noen gode tips som involverer både ris og støvsuger. (Foto: Wikimedia Commons/KF)

Hvordan redde en druknet mobil og andre gode tips

Du står der med nøklene låst inn i bilen, mobilen er død og PC-en din er full av sand etter en lang dag på stranda.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvordan få litt mer strøm på mobilen når batteriet er tomt

Mobilen din er død, men du trenger strøm til å sende en melding eller få tak i et telefonnummer. Varme gir det lille ekstra til batteriet.

Gjør dette: Ta batteriet ut av mobilen og varm det mellom hendene. Har du en iPhone, varmer du den noen minutter under armen mens telefonen er skrudd av. Deretter gjør det du må, men vær kjapp.

Hvordan få sand ut av gjenstandene dine

Sand er ikke særlig bra for verken mobilen, kameraet, laptopen eller MP3-spilleren. Derfor bør du alltid ha liten trykkluftsbeholder med deg. Etter en dag på stranda sprayer du på luft, snur gjenstanden på hodet og rister til all sanden er borte.

Hvordan løsne en opphengt iPod

Hvis iPoden din har hengt seg opp, gjør en omstart. Det er som å ta batteriene ut, uten at du mister informasjonen. Vær sikker på at den er koblet til strøm eller dataen din, deretter trykker du hold-knappen på og av.

Så holder du meny- og valgknappen inne i ca. fem sekunder til du ser at Apple-logoen dukker opp. Nå skal iPoden din funke igjen.

Hvordan gjøre iPod-skjermen lysere

Er iPod-skjermen for mørk? Har du vært mye ute i sola? De fleste Mp3-spillere har LCD-skjermer som kan være skjøre. Har skjermen vært eksponert en stund for sterk sollys, har pikslene i skjermen blitt aktivert, og skjermen kan virke veldig mørk.

Slutt å bruke den umiddelbart, og legg den et mørkt og kjølig sted over natta. På denne måten nullstilles pikslene tilbake til normalt.

Hvordan redde utstyr som har blitt vått

Først kan du prøve å tørke det ved hjelp av en støvsuger. Hvis det er vanskelig, fyll en bolle med vanlig ukokt ris og dekk til gjenstanden med risen. Den ukokte risen skal absorbere alt vannet, og etter et par timer bør gjenstanden funke som normalt.

Hvordan redde en druknet mobil

Først av alt: Få den ut av væsken og fjern batteriet. Hvis batteriet fortsetter å stå inni, kan det kortslutte kretsen. Deretter fjerner du simkortet, slik at du ikke mister all kontaktinfoen din om mobilen din viser seg å ikke kunne reddes. Nå kan du prøve å tørke den.

Hva du gjør når fjernkontrollen din har sluttet å fungere

Hvis det ikke hjelper å bytte batterier, bruk kamerafunksjonen på mobilen din og rett linsa mot fjernkontrollen.

mobil (Foto: TV 2)
mobil (Foto: TV 2)

Trykk på en knapp på kontrollen. Hvis den virker skal glassbobla på tuppen av kontrollen lyse når du ser på den på via mobilskjermen din. Dette skjer fordi LCD-skjermen på en mobil eller et digitalkamera klarer å fange opp infrarødt lys selv om øynene dine ikke klarer det. Hvis det lyser funker kontrollen, hvis ikke er det noe feil.

Hvordan få tak i nøklene du har låst inni bilen

Hvis reservenøklene er hjemme, kan du ringe noen som er hjemme på mobilen med din mobil. Hold mobiltelefonen ca. 30 centimeter fra bildøra, og få personen der hjemme til å holde reservenøkkelen, som må ha en automatisk aktivering, inntil mobilen og trykke på lås oppknappen. Lyden skal kunne gå overføres til din telefon og åpne bilen slik at du får tak i nøklene.

Hvordan bli kvitt smuss på dataskjermen uten vann

Bruk en klut av bomull eller ull med bitte litt vann for å fjerne ting fra tastaturet. Bruk aldri noe sterkere enn vann på skjermen, siden det kan gjøre skade.

Miks i stedet en halvpart vann med en halvpart eddik. Dypp kluten i blandingen, og tørk av skjermen.

Tipsene er hentet fra Dailymail.