MED BALLONGER: KrF satser på familievennlige reformer. Derfor hørte gule ballonger med når nestleder Dagrun Eriksen Strandtorget ankom Tromsø i en miljøbil, mens partileder Dagfinn Høybråten ventet på å starte valgkampen.  (Foto: Jan Morten Bjørnbakk/SCANPIX)
MED BALLONGER: KrF satser på familievennlige reformer. Derfor hørte gule ballonger med når nestleder Dagrun Eriksen Strandtorget ankom Tromsø i en miljøbil, mens partileder Dagfinn Høybråten ventet på å starte valgkampen. (Foto: Jan Morten Bjørnbakk/SCANPIX)

KrF lokker med fleksibel foreldreperm

En kraftig satsing på familievennlige reformer er resepten KrF skriver ut til seg selv for å synes i valgkampen og vinne velgere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med hele partiledelsen til stede i skarp augustsol sparket KrF sin nasjonale valgkamp i gang på Strandtorget i sentrum av Tromsø lørdag.

Gule ballonger med partilogoen satte sitt preg på møtet der honnørordet var verdier og milliardløfter til småbarnsfamiliene satt løst.

Partileder Dagfinn Høybråten fikk stor applaus da han lanserte «juvelen» i familiepakken; forslaget om 14 nye uker med ekstra foreldrepermisjon som kan benyttes helt fram til barnet er ti år.

- Vi skal sikre kontantstøtten, og tror også det er rom for den nye reformen fleksiperm. Det vil koste vel to milliarder kroner, noe som er omtrent på størrelse med kontantstøtten da vi innførte den. Dette har vi rom for, sier Høybråten til NTB.