Medlemmer av Jund Ansar Allah samlet for å høre på sin leder, Abdel Latif Moussa, under fredagsbønnen 14. august. (Foto: STAFF)
Medlemmer av Jund Ansar Allah samlet for å høre på sin leder, Abdel Latif Moussa, under fredagsbønnen 14. august. (Foto: STAFF)

16 døde i kamper i Gaza

Minst 16 mennesker er drept i harde kamper fredag mellom Hamas og en ytterliggående islamistisk gruppe på Gazastripen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst tre av de drepte er Hamas-politimenn. I tillegg er rundt 85 mennesker såret i kampene, sier kilder fra redningstjenesten.

Erklærte Gazastripen som islamsk emirat

Kampene brøt ut da Hamas gikk til aksjon mot den væpnede gruppen Jund Ansar Allah i Rafah sør på Gazastripen.

Under fredagsbønnen erklærte gruppens leder Abdel-Latif Moussa, som også går under navnet Abu al-Nour al-Maqdessi, Gazastripen som et islamsk emirat.

Jund Ansar Allah og flere andre små fraksjoner av radikale, arbeider for å innføre en mer radikal islamsk lovgivning i Gaza, og de kritiserer Hamas for ikke å ville det samme.

Utfordrer Hamas

Moussa var omringet av fire svartkledde menn med automatgevær da han til stor jubel fra er par hundre menn talte i moskeen. En av de fire så også ut til å ha på seg et bombebelte.

Kort tid etter ble gruppen konfrontert av Hamas, som oppfattet proklamasjonen som en klar utfordring til deres makt fra en gruppe som er alliert med al-Qaida. Hamas stormet også huset til Moussa uten å finne ham. (©NTB/tv2nyhetene.no)