Jan Halvor Halvorsen  (Foto: Johansen, Erik/SCANPIX)
Jan Halvor Halvorsen (Foto: Johansen, Erik/SCANPIX)

Halvorsen ferdig i Notodden

Jan Halvor Halvorsen er er enig med klubben om å avslutte arbeidsforholdet.

Spillergruppen til Notodden ble i dag informert om at hovedtrener Jan Halvor Halvorsen er ferdig i klubben.

- Jeg kan bekrefte at vi er enige om det. Vi har hatt høye ambisjoner mens vi hadde midler, så har verken Halvorsen eller klubben oppnådd de resultatene som er ønsket, sier styreleder Åge Flatland til TV 2 Sporten.

Ønsket av begge parter
Halvorsen ble ansatt i Notodden i 2006. Klubben ligger for øyeblikket tredje sist i Adeccoligaen.

- I den situasjonen vi er kommet i nå, med at høstsesongen starter slik vårsesongen sluttet, så ville klubben prøve å endre noe, sier Flatand.

- På den annen side hjelper det ikke for Halvorsen at alle spillerne hans forsvinner på grunn av at vi må redusere kostnader.

Skilles som venner
Halvorsen blir fortsatt boende på Notodden og har sønner som spiller for klubbens aldersbestemte lag. Notoddens styreleder understreker at partene var enige om å skilles.

- Vi har hatt en grei dialog og har de siste to dagene kommet frem til at dette var riktig for begge parter.

Det bekrefter 44-åringen overfor TV 2 Sporten.

- Det har vært riktig for begge parter. For min del så var rammevilkårene da jeg forlenget kontrakten helt annerledes. Den økonomiske situasjonen gjør at klubbens framtidsplaner ikke samsvarer med mine ambisjoner, sier Halvorsen til TV 2 Sporten.

Vemodig
- Det er klart det er vemodig, men jeg har hatt tre fantastiske år her med bare medgang. Så har det vært tøft denne sesongen med spillere som forsvinner og resultater som ikke har gått vår vei. Jeg har vært med å bygge klubben opp fra å være en breddeklubb til å bli en toppklubb og det har vært moro.

44-åringen har tidligere vært trener for GIF Sundsvall, Sogndal, Start og Byåsen.

- Jeg har fortsatt høye ambisjoner, men skal først ta litt ferie nå før jeg finner ut hva jeg gjør videre, forteller Halvorsen.

Snart økonomisk friskmeldt
Notodden vil ikke opplyse rammene for avtalen og om klubben betaler en kompensasjon for å avslutte samarbeidet.

Den hardt økonomisk pressede telemarksklubben har i flere år blitt sponset av Kjetil Holta, men han trekker seg ut etter sesongen og klubben har måttet justere driftsgrunnlaget kraftig.

Flere spillere er solgt, senest kaptein Lennart Steffensen til Hønefoss i går, men klubben håper å snart være ferdige med hestekuren.

- Vi er så godt som i mål og kan snart si at vi er friskmeldte, men det blir en helt annen hverdag neste sesong, sier Flatland til TV 2 Sporten.

Assistenttrener Harald Bjørnflaten og spillerutvikler Even Vala leder laget mot Løv-Ham på søndag, men klubben har begynt sonderingen etter en ny permanent hovedtrener.