GRANSKENDE: Svigerfar stoler ikke på hvor flott datteren sin sier du er. Du må selv overbevise ham.
GRANSKENDE: Svigerfar stoler ikke på hvor flott datteren sin sier du er. Du må selv overbevise ham.

Slik overlister du svigerfar

Med enkle grep kan du sjarmere din partners far så kjærlighetsforholdet får fred.

Datingekspert for AskMen.com Ross Bonander mener at du kan bryte isfronten til den skeptiske og overbekyttende faren til kjæresten din ved å følge hans lettvindte råd. Se listen nedenfor!

Se også Slik sier du unnskyld

Fem simple steg

Av alle hinder og problemstillinger et forhold kan by på, så er svigerforeldre en virkelig delikat sak hvor du nødig vil tråkke feil. Bonander stiller derfor med fem idiotsikre råd som enhver kan følge for å få et gjensidig, respektfullt forhold til svigerfar.

Følg også waschera på biip.no her!

5. Finn ut hans interesser på forhånd

Ikke ta for gitt at han er interessert i typiske «mannetemaer» som sport og biler. Bit deg merke i ting som kjæresten din forteller om ham og følg opp samtaler hvor deres interesser krysser.

Det er alltid lurt å sette seg inn i hans interesser til neste gang dere møtes. Ser du noe på TV eller leser noe i et blad som er av hans interesse er det et flott referansepunkt til det for å innlede en samtale.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

GREIT: Å holde hverandre i hendene foran svigerfar fungerer
  fint.
GREIT: Å holde hverandre i hendene foran svigerfar fungerer fint.

4. Ikke vær for kjærlig

Hold dine lyster i tøylene foran din svigerfar. Vis din kjærlighet for hans barn med takt og tone. Det er akseptabelt å holde hender, kyss på kinnet eller kjæling med skulderene og ryggen.

Dype tungekyss og klåing på rumpa bør naturlig nok unngåes i aller høyeste grad.

Se også Kjendisene dummeste utsagn

3. Spør ham om råd

Appeler til hans erfaring. Fedre generelt elsker å ytre sin mening og bli gitt muligheten til å vise frem sin erfaring. Dermed føler svigerfar at han fremdeles har en innflytelse på sitt barns liv.

Hold deg i første omgang til å spørre om råd til noenlunde upersonlige problemstillinger som generelle karriere- og utdanningsråd.

Se også Lær å bli rampete

2. Spør ham om hans fortid

Gi mannen en plattform for å fortelle historiene som han elsker å fortelle, men familien har gått lei av å høre. Som en fersk publikummer er du en historefortellers yndling.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

VARSOMT: Vær oppmerksom til svigerfars historier og oppfør deg
  som en gentleman uten å være for stiv.
VARSOMT: Vær oppmerksom til svigerfars historier og oppfør deg som en gentleman uten å være for stiv.

1. Vær alltid en gentleman

I boken «Essential Manners for Men» peker forfatter Peter Post på at hensikten med riktig etikette er ikke å fremstå som en snobbete og stiv herre, men å lære seg til å få sosiale sammenhenger til å flyte uproblematisk. Uten å gjøre et stort nummer ut av høflige gester, utfør de små, enkle grep så naturlig som mulig.

For eksempel øyekontakt når du hilser, et fast håndtrykk og tilby å hjelpe med forfallende arbeid som å rydde av bordet etter middag.

Se flere godbiter på waschera.no