En Audi som var etterlyst etter Tøyen drapet ble torsdag morgen funnet utbrent i Oslo.  (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
En Audi som var etterlyst etter Tøyen drapet ble torsdag morgen funnet utbrent i Oslo. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

Innrømmer å ha deltatt i Tøyendrapet

En av de siktede erkjenner å ha deltatt i drapet på Atle Bakke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en kjennelse fra Borgarting lagmannsrett torsdag løslates en 20 år gammel mann. Mannen var siktet for å motarbeide politiets etterforsking av drapet på Tøyen 2. august, skriver Dagbladet. Han skal ha latt de tre drapssiktede oppholde seg i en leilighet ved Ullevål stadion, på samme tid som de var etterlyst av politiet.

- Det er på det rene at de tre siktede i drapssaken befant seg i leiligheten til 20-åringens mor sammen med 20-åringen i et tidsrom mellom drapet søndag 2. august ca. kl. 22.20 og til de ble pågrepet i leiligheten tirsdag 4. august kl. 15.30. En av de siktede har erkjent å ha deltatt i drapet, står det i følge avisen i kjennelsen.

Fortsatt fengslet

Selv om 20-åringen ble løslatt av lagmannsretten, sitter han fortsatt i varetekt. Dette skjer fordi politiet påkjærte løslatelsen til Høyesterett, og lagmannsretten aksepterte oppsettende virkning. En avgjørelse fra Høyesteretts kjæremålsutvalg vil trolig foreligge i begynnelsen av neste uke.

- Dette er i realiteten et forsøk på å varetektsfengsle et vitne. Jeg mener lagmannsretten ser det på samme måte, sier mannens forsvarer, Aase Sigmond, til Dagbladet.

Erkjenner ikke straffskyld

Ingen av de tre drapssiktede erkjenner straffskyld. De ble varetektsfengslet i Oslo Tingrett for inntil fire uker med de strengeste restriksjoner. Lagmannsretten bestemte at kjennelsene i sin helhet skal holdes hemmelige på grunn av faren for bevisforspillelse.

LES OGSÅ: Fire ukers varetekt for drapssiktede

Ifølge avisen er politiet på jakt etter to-fire personer, etter at fluktbilen fra drapet ble funnet utbrent på Rosenhoff i Oslo sist uke. Dette skjedde mens de siktede var i politiets varetekt.