Forsvarsadvokatene, norsk dokumentarserie, høst 2009, Helge Hjort, Olle Nohlin, Truls Dramer, Nils Christian Nordhus, Racha Maktabi, Frode Sulland, Anne Hazeland Tingstad, Peter Nørgaard (Foto: Rubicon/ Roger Haugen)
Forsvarsadvokatene, norsk dokumentarserie, høst 2009, Helge Hjort, Olle Nohlin, Truls Dramer, Nils Christian Nordhus, Racha Maktabi, Frode Sulland, Anne Hazeland Tingstad, Peter Nørgaard (Foto: Rubicon/ Roger Haugen)

Om «Forsvarsadvokatene»

Siste program i serien om forsvarsadvokatene ble sendt på TV 2 mandag 2. november 2009.

Repriser på "Forsvarsadvokatene" er foreløpig ikke planlagt, men det er mulig å se programmene på TV 2 Sumo , under Fakta/Dokumentarer.

I dokumentarserien "Forsvarsadvokatene" blir vi kjent med forsvarsadvokatene i det velrenommerte firmaet Hestenes og Dramer & co i Oslo. Vi følger dem helt inn bak lukkede dører i noen av Norges mest kjente kriminalsaker, i rettssalen og i møter med klientene.

Gjennom åtte måneder har forsvarsadvokatene i Hestenes og Dramer hatt kamerateam med seg på åstedsundersøkelser, under fengselsbesøk og i møter med klientene. Spesialtillatelser har gjort det mulig å filme i rettssalen under svært dramatiske rettssaker, for første gang i norsk historie.

Dermed er det duket for et unikt innblikk fra innsiden i de store kriminalsakene vi kjenner fra media, blant dem gjengvolden mot Kadra Yusuf, Orderud-etterforskningen, Hamre-saken, Ali Farah vs. Erik Schenken og Broken Lorry-saken, betegnet som Norgeshistoriens største narkotikasak.
 
Vi treffer han som stjal bilspeil på vei hjem fra firmafest, hun som ble lurt av mannen sin til å ta med seg piller på bussen fra Gøteborg, han som drakk seg full og viftet med en kniv i en barnehage og han som er tiltalt for voldtekt av to kvinner.

Noen av disse menneskene bedyrer sin uskyld. Andre tilstår alt. Alle har en alliert ved sin side: Forsvarsadvokaten.

Fakta:
Programtittel: Forsvarsadvokatene
Nasjonalitet: Norsk
Sjanger: Dokumentarserie
Sesong:1
Antall episoder: 9
Medvirkende: Frode Sulland, Racha Maktabi, Nils Nordhus og øvrige advokater og partnere i Hestenes og Dramer & co
Produksjonsselskap: Rubicon TV AS
Sendt: På TV 2 høsten 2009, siste episode ble vist mandag 2. november 2009.