Frp er Finnmarks største parti

Fremskrittspartiet er størst i Finnmark og kaprer to av de fire direktemandatene fra fylket, viser en ny meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

33,3 prosent av de spurte sier de vil stemme på Arbeiderpartiet, mens Fremskrittspartiet har støtte fra 34,5 prosent av de spurte. Det kommer fram i en meningsmåling Respons Analyse har gjort for A-presseavisene i Nord-Norge.

Frp har dermed doblet sin oppslutning i Finnmark sammenlignet med stortingsvalget i 2005, og partiets andrekandidat Laila Davidsen fra Alta ligger an til å slå følge med Jan Henrik Fredriksen tilbake til Stortinget.

Arbeiderpartiet beholder sine to mandater som sikrer stortingsdebutantene Helga Pedersen og Kåre Simensen plass. Taperen er SV, og det betyr at førstekandidat Kirsti Bergstø fra Nesseby ikke får overta Olav Gunnar Ballos plass på Stortinget. Dersom meningsmålingen hadde vært valg, ville SV manglet nesten 1.400 stemmer for å få inn et mandat, skriver Finnmarken.

Høyres Frank Bakke Jensen trenger enda mer fart i valgkampens siste måned for å få plass på Stortingets finnmarksbenk. Her er differansen over 1.600 stemmer for å kapre Arbeiderpartiets sistemandat.

I dag har Venstres Vera Lysklætt Finnmarks femte mandat. Dette er imidlertid et utjevningsmandat som fordeles på bakgrunn av partienes stemmetall i hele landet. Det er derfor umulig å spå hvilket parti som vil få Finnmarks siste stortingsplass. Både SV, Høyre, KrF, Senterpartiet og Venstre kan være aktuelle. (©NTB)