Politikk over middagsbordet i fjellheimen

De tre rødgrønne partilederne var i strålende humør da de kom til Sota Sæter i Skjåk torsdag kveld. Fredag skal de åpne Breheimen nasjonalpark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi skal ha en hyggelig middag og snakke sammen. Det blir nok noe politikk også, sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Noe mer ville han ikke røpe men antydet at de vil diskutere videre på en Soria Moria II-erklæring.

- Vi regner med å få noen gode miljøideer mens vi sitter her, sa SV-leder Kristin Halvorsen da de tre hadde benket seg i peisestuen på turisthytta inne i høyfjellet.

Statsministeren fulgte opp med å si at han alltid har gledet seg til å besøke Sota Sæter og at han nå endelig har fått sjansen i forbindelse med åpningen av Breheimen.

- Grunnen til at vi har kommet hit alle tre partilederne er at vi vil markere hvor viktig vi mener vern av nasjonalparker er, sa statsministeren som fortalte at han og de to andre hadde hatt en flott dag på Vestlandet til tross for en del dårlig vær.

Tidligere på dagen hadde de tre besøkt Bremuseet i Fjærland og deretter fikk de en helikoptertur over blant annet Jostedalsbreen og fjellpartier i området der Breheimen nasjonalpark skal åpnes. (©NTB)