KOMMER MED SAKSEN: Tollvesenet sender nå ut vedtak om avskilting og registreringssperre til dem som ikke har betalt årsavgiften. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
KOMMER MED SAKSEN: Tollvesenet sender nå ut vedtak om avskilting og registreringssperre til dem som ikke har betalt årsavgiften. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

128.000 biler kan bli avskiltet fredag morgen

Har du droppet årsavgiften eller EU-kontrollen kan du bli utsatt for Tollvesenets avbitertang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag 14. august er fristen for å ha betalt årsavgiften for bileiere. Likevel har 78.000 bilister latt være å betale. Disse risikerer nå avskilting, skriver Tollvesenet på sine nettsider. Legg sammen disse med bilister som av andre grunner ikke har fått oblater, for eksempel på grunn av manglende EU-kontroll eller forsikring, er det rundt 128.000 donnger som kan bli avskiltet fra og med fredag.

Selv om du har betalt årsavgiften, så er det riktig farge og årstall på oblaten som gjelder.

Bikkja spiste dem

Statens vegvesen, som utsteder oblatene, har sendt ut 2,66 millioner sett med oblater. Ifølge etatens egne nettsider er ofte forklaringene fra bilisten både forskjellige og utrolige på hvorfor oblatene ikke er påsatt. Bikkja spiste dem, ungene tok dem til frimerkesamlingen sin, er noen av forklaringene.

For at man som bilist skal få årsoblatene tilsendt må både bilens årsavgift og forsikringen være betalt. Bilen må også være godkjent i EU-kontroll.

2010 og fargen gul

Det er ikke bare Tollvesenet som har myndighet til å avskilte biler uten oblat. De får også hjelp fra politiet og Statens vegvesen.

Hvis du ennå ikke er sikker på om du har riktig oblat på bilen, så er stikkordene: 2010 og fargen gul.

Er du blant de som ennå ikke har mottatt oblat, så kan du få noen tips hos Statens Vegvesen.