TROR PÅ UNITED: Henning Berg tror Manchester United kan vinne Premier League for fjerde år på rad.  (Foto: Aamodt,Lars/Scanpix)
TROR PÅ UNITED: Henning Berg tror Manchester United kan vinne Premier League for fjerde år på rad. (Foto: Aamodt,Lars/Scanpix)

Berg mener United er soleklare favoritter

Mener hans tidligere klubb vinner på bredden.

Vi følger Premier League-åpningen fra lørdag kl. 13.45

- Jeg har ikke gjort meg så mange tanker om Premier League-sesongen. Jeg har mest tanker om Tippeligaen og Lillestrøm for tiden, forståelig nok, sier Henning Berg når TV 2 Sporten ber om hans vurderinger før sesongstart.

Men den tidligere Blackburn- og Manchester United-spilleren følger fortsatt med på hva som skjer i England og tror en av hans tidligere klubber vinner Premier League også denne sesongen.

- United har nok den beste troppen selv om de har mistet Cristiano Ronaldo, så de er soleklare favoritter, mener Berg.

- De har mentaliteten og erfaringen som trengs etter å ha vunnet så mange ganger. Det gjelder både spillere og ledere. De har også så mye kvalitet i troppen at de nok kan erstatte Ronaldo, sier LSK-treneren.

Spent på Chelsea
Han er spent på hva Carlo Ancelotti kan tilføre Chelsea, men tror italieneren trenger litt tid på å få alt til å gå som smurt på Stamford Bridge.

- Chelsea har en bra tropp med en ny manager som sikkert vil tilføre Chelsea noe annerledes enn det som har været. Vi får se hvor lang tid han trenger på å venne seg til engelsk fotball, sier Berg og sammenligner med da Rafael Benitez kom til Liverpool.

- Benitez trengte tid til å forsta å at i England kan man ikke stå å se motstanderen trille ball om man vil vinne serien. Mange lag er fornøyde med uavgjort mot Liverpool og Chelsea. For toppklubbene er det kun akseptabelt mot andre av lagene i topp fire, forteller Berg som har god erfaring med å kjempe i toppen av Premier League.

Tror på Ancelotti
Den tidligere forsvarskjempen tror allikevel Ancelotti kan være det Chelsea trenger for å komme tilbake på vinnersporet.

- Han har vært trener i mange år og har masse erfaring. Han har vært i mange store klubber, jobbet med store spillere før og gjort det bra. Han har en spillerstall med masse individuelle ferdigheter til å avgjøre kamper. Det blir spennende å se hvor han legger lista og hvor offensivt han tør å satse, sier Berg.

Om Arsenal
- Arsenal har erfaringen på ledersiden som trenges, men på spillersiden er de ikke mentalt gode nok ennå til å være noen favoritter til å blir seriemestere. De har mange unge lovende, men de mangler erfaringen, mener Berg.

Om City
- City har kjøpt mye, men har verken erfaringen eller bredden i stallen til å være en kandidat til seriemesterskapet ennå. De kan nok overraske litt om de får en god start og får flyten, men det holder ikke helt inn, sier Berg om gamleklubbens erkefiende.

Tror Villa kan utfordre
Han er spent på om Aston Villa i stedet kan bli klubben som splitter «De fire store».

- De har vært i jevn stigning under Martin O'Neill. Det blir spennende å se om Villa kan ta steget fra å være utfordrer til å klare Mesterliga-plass. De er nærmest av utfordrerlagene mener jeg. De har en erfaren manager og kontinuitet på spillersiden. Selv om de mistet Gareth Barry har de fortsatt en bra tropp. Får de forsterket den ytterligere vil de være i nærheten av noe, vurderer Berg.

Om bunnstriden
- I fjor var det ekstremt jevnt i bunnstriden. Jeg har ikke studert lagene godt nok til å peke ut soleklare dumpekandidater. Forrige sesong var enormt jevn fra laget som ble tredje sist og til lag over midten av tabellen. Litt som det er i Tippeligaen, kort avstand og små marginer. Fulham var nær nedrykk for to år siden. Forrige sesong ble de nummer syv med omtrent samme spillerstall. Det er vanskelig å si på forhånd hvem som rykker ned, sier Berg som en sjelden gang er over for å se fotballkamper i England.

- Det er veldig sjelden, men hender innimellom i forbindelse med jobb, forteller Berg.