Edvald Boasson Hagen  (Foto: JACEK BEDNARCZYK/EPA)
Edvald Boasson Hagen (Foto: JACEK BEDNARCZYK/EPA)

Boasson Hagen tror på VM-medalje

Edvald Boasson Hagen har blinket ut tempoetappen i VM.

Edvald Boasson Hagen ville ikke snakke om overgangsryktene som kobler ham til Team Sky. Den norske sykkelprofilen ville aller helst snakke om VM-sjansene sine. Etter imponerede innsats i Giro d'Italia og Polen Rundt har Hagen tro på medalje. Både på tempoen og på fellesstarten.

- Jeg har veldig gode sjanser i tempoen, kanskje topp tre. Jeg har to dager å restituere meg på, så jeg tror tempoen kan være en god oppladning til fellesstarten, sier Boasson Hagen.

Boasson Hagen blir den eneste nordmannen som kjører tempoen. På fellesstarten får han med seg hele åtte nordmenn. Rollefordelingen er klar, forteller sportssjef Steffen Kjærgaard.

- Normalt sett så har vi tre ryttere som kan være god nok for finalen. Drømmescenarioet er at alle har en god dag og holder helt inn. Og både Fredrik Wilmann og Lars Petter Norhaug har kapasitet til å overraske. Resten vil ha andre roller, mer lignende hjelperyttere. De skal taue inn brudd og gå i tidlige utbrudd for å vise at vi er med i sykkelløpet, sier Kjærgaard.

Han mener han mønstrer et av de beste norske sykkellagene noensinne.

- Dette er det beste året noensinne i landeveissykling, uavhengig av hvordan det går i VM, sier Kjærgaard.