SA NEI TIL UNITED: Ronny Johnsen avslører at han kunne gått til Manchester United allerede i 1995.  (Foto: Aamodt, Lars/Scanpix)
SA NEI TIL UNITED: Ronny Johnsen avslører at han kunne gått til Manchester United allerede i 1995. (Foto: Aamodt, Lars/Scanpix)

Ronny Johnsen takket nei til United

Sir Alex Ferguson fikk avslag på telefonen.

Vi følger Premier League-åpningen fra lørdag kl. 13.45

Det kommer fram i boken "Fortellingen om Manchester United" som lanseres tirsdag neste uke, signert Ronny Johnsen.

- Der og da følte jeg det var riktig for meg. Det var en telefonsamtale med Alex Ferguson rundt juletider (i 1995). Han ville jeg skulle kommer over, men jeg hadde det veldig bra i Besiktas, sier Ronny Johnsen til TV 2 Sporten.

- Jeg har aldri angret på at jeg sa nei, og samtidlig hadde jeg en god følelse av at det kom til å komme senere, legger han til.

I 1996 signerte Johnsen for Manchester United.

- Da var situasjonen helt annerledes og jeg var bosman-spiller, sier Johnsen.

Barnebok

I boken skriver Johnsen blant annet om mesterligafinalen i 1999 da United snudde 0-1 til 2-1 mot Bayern München. Da ble Ole Gunnar Solskjær matchvinner.

- Det er uten tvil det beste minne jeg har, sier Ronny Johnsen.

Men i hovedsak er boken Johnsens egen beretning om klubbens første år, og den lange veien tilbake til å bli verdens mestvinnende og rikeste fotballklubb etter den fatale flyulykken for 51 år siden.

Litt rart er det kanskje at "Fortellingen om Manchester United" er en barnebok..

- Hehe... Jeg synes det var en passende greie for meg nå. Jeg har små barn selv, og håper de etterhvert kan få gleden av boken når de lærer seg å lese, sier Ronny Johnsen.

Johnsen startet i fjor med å skrive notater om sin tid som fotballspiller. Etter hvert ønsket han å gi ut bok om tiden i den engelske storklubben. Ved hjelp av Kagge forlag, og sin gode venn Kjetil Siem ble bokdrømmen virkelighet.

- Jeg er veldig fornøyd med boken og synes det har vært en morsom prosess. Jeg håper det er en historie som mange synes er alright, sier Ronny Johnsen.

Trener?

I 1987 begynte Johnsen seniorkarrieren i Eik-Tønsberg. Etter opphold i Lyn og Lillestrøm ble han Besiktas-spiller i 1995. Året etter gikk turen til Manchester United hvor han spilte helt fram til 2002. Han spilte to sesonger for Aston Villa, og etter et kort opphold i Newcastle i 2004 returnerte han til Norge og Vålerenga i 2005.

Ronny Johnsen la opp etter 2008-sesongen, men avviser ikke at han ønsker å bli trener på sikt.

- Man skal aldri si aldri. For meg var det greit å ta et steg til siden og få fotballen litt på avstand. Vi får se hva som skjer, sier den tidligere Manchester United-proffen.