86 soldater i Sør-Varanger kan ha hatt svineinfluensa

Til sammen 86 soldater ved Garnisonen i Sør-Varanger har hittil hatt symptomer på svineinfluensa. Ved marinebasen Haakonsvern i Bergen mistenkes det at totalt 14 er, eller har vært, smittet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden onsdag har ytterligere 14 soldater ved Garnisonen i Sør-Varanger vist tegn på influensa. Torsdag ettermiddag var 55 syke på garnisonen. Siden den første soldaten avla positive prøver 3. august, har antall rammede steget.

- Totalt 86 soldater her har fått behandling, med mistanke om smitte. Nå skal det riktignok sies at vi har en lav terskel for å legge dem inn. Ingen av dem som er innlagt er alvorlig syke, sier avdelingslege Geirmund Furnes ved Garnisonen i Sør-Varanger.

Ved marinebasen Haakonsvern i Bergen, er det også meldt om nye smittetilfeller i løpet av det siste døgnet. Onsdag var én soldat isolert, og totalt ti mistenkt smittet. Torsdag var det samlede tallet på smittede kommet opp i 14.

- Nå er til sammen to soldater isolert. Av de som har fått behandling for smitte, er flere friskmeldte og tilbake i tjeneste. Det er ingen dramatikk bak dette, og vi er ikke bekymret, sier stabslege i Sjøforsvaret Vilhelm Koefoed. (©NTB)