- Sjokolade er bra for hjertesyke

Personer som overlever hjerteinfarkt og som spiser sjokolade to eller flere ganger i uken, har tre ganger så liten risiko for å dø av hjertesykdommer som de som holder seg unna godsakene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det viser en ny svensk forskningsstudie som er foretatt på svenske pasienter. Forskningsrapporten er publisert i siste utgave av tidsskriftet Journal of Internal Medicine.

Jo mindre sjokolade, jo mindre beskyttelse mot hjertesykdommer, er konklusjonen i studien. Den er den første som påviser en sammenheng mellom inntak av sjokolade og helsen til hjertepasienter, ifølge Imre Janzky ved Karolinska Institutet i Stockholm, som har ledet forskningsarbeidet.

Han presiserer at det er kun sjokolade som har velgjørende effekt, og ikke andre typer godterier, ettersom det er antioksidantene i kakaoen som har positiv innvirkning på pasientene. (©NTB)