De to mistenkte mennene kan ha forandret utseendet sitt i forkant av ranet. (Foto: Scanpix)
De to mistenkte mennene kan ha forandret utseendet sitt i forkant av ranet. (Foto: Scanpix)

Rekordranerne kan ha brukt masker

- De fikk påført masker som i «Mission Impossible», forteller anonym sminkør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to personene som ranet den eksklusive smykkeforretningen Graff i New Bond Street i London forrige uke, kan ha forandret utseendet sitt drastisk rett før ranet.

Ifølge den britiske avisen The Sun skal en 29 år gammel sminkør behandlet mennene ransdagen. 29-åringen, som er anonym av sikkerhetsgrunner, ble fortalt at de to mennene skulle spille inn en musikkvideo.

«Mission Impossible»

Under behandlingen fikk mennene påført masker av flytende lateks, farget håret og forandret hudfargen. Sminkøren forteller at de to mennene endte opp med et helt nytt utseende, og sammenligner det med karakterer i «Mission: Impossible»-filmene, der blant annet Tom Cruise bruker masker og forkledning til å skifte utseende.

Behandlingen varte nesten fire timer og kostet 5000 kroner.

Ifølge The Sun har politiet beslaglagt flere eiendeler fra make-up studioet som ligger i Londons Covent Garden.

Dramatisk flukt

Overvåkningsvideo viser de to dresskledte mennene idet de ankommer den eksklusive smykkeforretningen Graff. Inne i forretningen truet de til seg smykker, klokker og andre verdier for over 400 milloner kroner før de tok en kvinnelig ansatt som gissel og tok seg ut på den travle New Bond Street.

En amatørvideo viser hvordan de avfyrer et varselskudd for å holde sikkerhetsvakter og forbipasserende unna, før de setter seg inn i en blå BMW.

Les mer og se den dramatiske videoen: Tar gissel og skyter skremmeskudd

Deretter fortsetter flukten videre gjennom Londons gater hvor de bytter bil minst to ganger. Politiet mistenker også at tyvegodset ble overlevert til en medhjelper på motorsykkel.

Mann arrestert

På mandag ble en 50 år gammel mann arrestert i Øst-London med mistanke om å ha forbindelse til ranet. Mannen kunne vise til alibi for ranstidspunktet, men var mistenkt for å ha deltatt i planleggingen. Han ble senere løslatt.

Politiet sier at de tror at ranerne, som snakket med London-aksent, fortsatt oppholder seg i hovedstaden.