Soldater leter etter overlevende på Taiwan

Taiwanske militære henter ut overlevende etter tyfonen Morakot fra avsidesliggende fjellandsbyer og kunngjør at enda flere soldater skal settes inn i redningsoperasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nye 4.000 soldater skal sendes i tillegg til de 10.000 som allerede er i full sving for å redde tusener av overlevende som sitter innesperret i isolerte landsbyer, kunngjorde forsvarsdepartementet torsdag.

Redningsinnsatsen har gått tregt fordi mange veier og bruer til de hardt rammede landsbyene er ødelagt eller vasket bort av frådende vann- og sølemasser.

Dødstallet etter den voldsomme tyfonen i helgen har steget til 108, mens 61 er oppført som savnet. Men det er frykt for at flere hundre andre kan ha blitt begravet under tjukke tepper av gjørme.

Under uværet falt det over 2 meter nedbør som utløste de verste oversvømmelsene på 50 år i de østlige og sørlige delene av landet.

Mens han inspiserte hjelpeoperasjonen i Tainan-provinsen sa president Ma Ying-jeou torsdag at det er kommet tilbud om økonomisk hjelp fra USA, Japan, Singapore og Kina. (©NTB)