VM DRØMMEN LEVER: Norge slo Skottland på Ullevaal.  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
VM DRØMMEN LEVER: Norge slo Skottland på Ullevaal. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Gamsten håper fortsatt på VM

Og Erik Huseklepp var strålende fornøyd med å ha scoret sitt første for Norge.

Norge - Skottland 4-0 - alt om kampen på altomfotball.no:

Ullevaal Stadion/Bergen (TV 2 Sporten):

Diskutér kampen i kommentarfeltet nederst!

Erik Huseklepp fikk for første gang tillit fra start for Norge i en obligatorisk kamp. Han takket for tilliten med sitt første landslagsmål.

- Det gikk greit i dag. Jeg fikk et enkelt mål, så det var utrolig kjekt, sier Huseklepp til TV 2 Sporten.

Kjekt med enkle mål
Han scoret det tredje i Norges 4-0-seier over Skottland. Et typisk goalgetttermål etter at John Carews avslutning traff begge stolpene og havnet ut i feltet igjen.

- Han gjør alt, så jeg måtte bare være med om det ble en retur og det ble det. Det er kjekt å få sånn enkle, sier Huseklepp.

Har blitt bedre
For snaut to år siden hadde han selv en avslutning som traff begge stolpene da Brann kunne sikre seriegull borte mot Aalesund. Huseklepps avslutning ble ikke mål og Brann måtte vente før de kunne feire seriemesterskapet.

Hele intervjuet med Huseklepp:

332927

- Jeg har kommet meg, og klarer å sette de nå, spøker Brann-angriperen som var veldig godt fornøyd med samarbeidet på topp.

- Jeg synes det fungerte veldig bra. Han er stor og sterk og tar seg av det, så får jeg løpe rundt der, sier den ettertraktede 24-åringen som fyller 25 når Norge møter Island borte i neste kvalifiseringskamp.

Gamsten syntes synd på skottene
Tomålscoreren på Ullevaal var naturligvis også veldig fornøyd etter kampen.

- Det var morsomt i dag. Det er morsomt å vinne fotballkamper, sier Morten Gamst Pedersen til TV 2 Sporten.

Vil du ha Gamst på ditt drømmelag? Spill Premier League-manager

Se kampreferat i vinduet øverst!

Han syntes skottene var uheldige som ble redusert til ti mann med nesten én time igjen av kampen.

- De får en utvisning som kanskje er litt tøff. Jeg føler ikke den første taklingen på meg er et gult kort, men slik er fotball og i dag var det vi som var heldige, sier Gamst Pedersen.

- Det har vært nok bom
Hans andre scoring var en ordentlig perle. På overtid skrudde han ballen over Skottlands mur og i lengste hjørne.

- Jeg hadde en god følelse da jeg gikk opp til ballen. Det er slik du øver på, og det er godt når det treffer. Det har vært nok bom, så nå er det godt at den går på innsiden, sier Blackburn-spilleren.

Se intervjuet med tomålsscoreren:

332936

Roste publikum
Da han sist spilte landskamp på Ullevaal scoret han også et mål. Det ble litt overskygget av feiringen i etterkant. Etter masse kritikk og til tider piping fra publikum, svarte Gamsten med å vise bakenden til publikum. I dag var det bare lovord om supporterne.

- Det var morsomt å spille i dag og jeg gledet meg til kamp. Publikum skal ha all ære for slik de holdt på, sier Gamsten som nå tør å håpe på tur til Sør-Afrika neste år.

- Det er klart at vi må ikke ta helt av, men vi var veldig gode i dag og det var vel fortjent. Det er et lite lys i tunnelen og så får vi håpe det blir mer lys i september, sier tomålsscoreren.