moland (Foto: TV 2)
moland (Foto: TV 2)

- Nye opplysninger om Kongo-drapet

De to nordmennene som er tiltalt for drap i Kongo vil komme med helt nye opplysninger når rettsaken starter fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Knut Moland, far til Tjostolv Moland sier til TV 2 Nyhetene at opplysningene vil svekke aktoratets bevis betydelig. Moland ønsker ikke å fortelle hva de nye opplysningene inneholder, men sier at det dreier seg om flere forhold rundt både selve hendelsen og det som har skjedd i ettertid.

- Tjostolv mener det er bedre å vente til rettssaken med å fortelle alt fordi da får ikke aktoratet anledning til å endre bevisene mot dem, sier Knut Moland til TV 2.

Drept på kloss hold

Tjostolv Moland og Joshua French er tiltalt for å ha drept sin egen sjåfør på kloss hold. Selv hevder de at det var en av de to andre passasjerene i bilen som trolig drepte sjåføren i et forsøk på å rane nordmennene.

- Sønnen min har sagt at de to passasjerene visste at nordmennene hadde med seg 700 dollar og at dette er mye penger i Kongo, sier Moland.

Tøff sommer

Knut Moland forteller om en tøff sommer for familiene til de to arresterte nordmennene.

- Ja, det har vært en tøff sommer for alle. Det er klart at det er en påkjenning når sønnen din blir mistenkt for drap. Vi visste jo at han jobbet i Afrika og at ting kan skje der nede, men da vi fikk vite dette fikk vi sjokk, sier Moland.