Putin på sitt første Abkhasia-besøk etter krigen

Russlands statsminister Vladimir Putin reiste onsdag til Abkhasia på sitt første besøk etter krigen mellom Georgia og Russland om den georgiske utbryterregionen for ett år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Georgia forsøkte i august i fjor å ta kontroll over Sør-Ossetia og Abkhasia militært, men Russland rykket inn og forsvarte de to områdene som i praksis har styrt seg selv siden tidlig på 1990-tallet.

Like etter krigen anerkjente Russland både Sør-Ossetia og Abkhasia som uavhengige stater.

Putin skal møte lokale ledere for å diskutere økonomisk samarbeid og andre saker. I forkant av besøket kom han med en kraftig advarsel til Georgia om å holde seg unna de to omstridte områdene. Spenningen har vært stor i området den siste tiden.

– Med dagens georgiske lederskap kan ingenting utelukkes, sa Putin, som flere ganger har gitt uttrykk for sin sterke mistillit til Georgias president Mikhail Saakasjvili.

– Vi vil gjøre det som er nødvendig, sammen med abkhasiske strukturer, for å bygge et moderne grenseforsvar. Dette kommer som et tillegg og er en seriøs garanti for Abkhasias og Sør-Ossetias sikkerhet, sier Putin. (©NTB)